IHMISET: Ra­nua­lai­nen Petri Tam­mi­nen menetti ka­la­ja­los­ta­mon­sa tu­li­pa­los­sa

SÄÄ: Epä­va­kai­nen sää jatkuu Oulun seu­dul­la – al­ku­vii­kos­ta saattaa sadella

Tampa Bay kaatoi Mont­rea­lin 1–0 ja juhlii toista pe­räk­käis­tä Stanley Cupin voittoa

Tampa Bay voitti finaalisarjan otteluvoitoin 4-1.

Hallitseva mestari Tampa Bay Lightning on voittanut jälleen jääkiekon NHL:n mestaruuden Stanley Cupin. Tampa Bay kaatoi Montreal Canadiensin 1–0 ja voitti ottelusarjan 4–1.

Mestaruus on floridalaisjoukkueelle toinen peräkkäinen. Tampa Bayn voittomaalin ratkaisevassa viidennessä finaalissa teki Ross Colton. Maali syntyi ottelun toisessa erässä David Savardin ja Ryan McDonaghin syötöistä.

Viidennessä finaalissa Montrealin suomalaispelaajista Joel Armia pelasi karvan alle kymmenen minuuttia ja Artturi Lehkonen reilut 13 minuuttia. Kolmas suomalaispelaaja Jesperi Kotkaniemi ei pelannut ottelussa lainkaan.

Finaalisarjassa Tampa Bay voitti kolme ensimmäistä finaalia, mutta hävisi neljännen finaalin Montrealissa. Näin ratkaiseva viides finaali pelattiin Tampa Bayn kotihallissa.

Vasilevskista pudotuspelien arvokkain

NHL:n pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Tampa Bayn venäläismaalivahti Andrei Vasilevski, joka huipensi kautensa nollapeliin ratkaisevassa finaaliottelussa.

Tampa Bayn kolmosmaalivahti on suomalainen Christopher Gibson, mutta hän ei saa nimeään mestaruuspokaaliin, koska ei pelannut finaalisarjassa minuuttiakaan.

Mestaruus oli Tampa Baylle sen seurahistorian kolmas. Ensimmäisen mestaruuden Tampa Bay voitti kesällä 2004.