"Tämä on ihan hullua" – Norwich avasi Puk­ki-kaup­pan­sa ja myynti ylitti heti kaikki odo­tuk­set

Kun Norwich Cityn markkinointiosasto rahtasi Helsinkiin noin 100 000 euron arvosta Teemu Pukki -aiheista tavaraa, heitä alkoi jännittää: entä, jos nämä eivät menekään kaupaksi?

Pukki-paidat ovat menneet Norwich Cityn pop-up-kaupassa kuin kuumille kiville.
Pukki-paidat ovat menneet Norwich Cityn pop-up-kaupassa kuin kuumille kiville.
Kuva: Anssi Jokiranta

Kun Norwich Cityn markkinointiosasto rahtasi Helsinkiin noin 100 000 euron arvosta Teemu Pukki -aiheista tavaraa, heitä alkoi jännittää: entä, jos nämä eivät menekään kaupaksi?

Huoli oli turha, sillä Norwich avasi keltavihreän pop up -kauppansa Kampin kauppakeskuksessa perjantaina aamuyhdeksältä ja jo ensimmäisen kolmen tunnin myynti ylitti kaikki odotukset. Kojun ympärille muodostui jopa ruuhkia.

– Tämä on ihan hullua. Olimme hieman hermostuneita, mutta täällä oli ihmisiä odottamassa jopa ennen kuin saimme mainoskyltin aamulla pystytettyä. Näyttää siltä, että voimme myydä Pukki-kamaa enemmän kahdessa päivässä kuin koko aiemman puolen vuoden aikana, Norwich Cityn markkinointipäällikkö Sam Jeffery riemuitsee.

Kahden päivän tempaus on täsmäisku, sillä se on kohdistettu Suomen ja Liechtensteinin EM-karsintaottelun yhteyteen. Englantilaisseura järjestää Helsingissä myös otteluun liittyviä tapahtumia.

Suomalaishyökkääjä on noussut Norwich Cityn suureksi sankariksi. Hän voitti viime kaudella Mestaruussarjan maalikuninkuuden, kun Norwich nousi Valioliigaan. Seuran mukaan Suomesta on tullut heidän merkittävin markkina-alue kotimaan jälkeen.

Kojussa on myynnissä muun muassa mukeja, pinssejä, avaimenperiä, sukkia, pelipaitoja – jopa Pukki-hajustimia. Mikä on ollut suosikkituote tähän mennessä?

– Pukin t-paitaa on myyty eniten, Jeffery varmistaa.

Monilla ostajilla oli kaulassaan Huuhkajien huivi. Niin myös helsinkiläisellä Juha Majapurolla, joka poikkesi kaupassa ennen töidensä alkua.

– Ostin t-paidan, koska pelipaidat Pukki-painatuksella olivat jo loppuneet. Kannatan englantilaisseuroista Arsenalia, mutta nyt tietenkin Norwich on noussut kakkosjoukkueeksi, Majapuro kertoo.