ADHD: Oulussa ke­hi­tet­tiin peli, joka voi jopa pal­jas­taa lapsen ADHD:n

Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Oulu: Ro­tuaa­rin palloa vaivaa mys­ti­nen vika, jota sel­vi­te­tään edel­leen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tal­vi­vaa­ran hen­ki­lö­kun­ta hel­pot­tui pää­tök­ses­tä

Perjantai Talvivaaran kaivosalueella on hiljainen.

Perjantai Talvivaaran kaivosalueella on hiljainen. Valtaosa urakoitsijoista lopetti työt torstaina, ja perjantaina puoliltapäivin järjestetty henkilökunnan tiedotustilaisuus kokosi paikalle vain hieman toistasataa työtekijää.

– Kyllähän tästä aavistus oli jo eilen, kun urakoitsijat nostivat kytkintä kaivokselta. Se laittoi miettimään, että jotain tapahtuu, työsuojeluvaltuutettu Teemu Matero kertoo.

Henkilökunnan keskuudessa tieto yrityksen päätöksestä hakeutua yrityssaneeraukseen otettiin lopulta helpottuneena vastaan.

– Olihan se jonkin asteinen helpotus, että tuli ratkaisu. On suunta, mitä kohti mennään, Matero arvioi henkilökunnan tuntoja.

Viisi vuotta yhtiön leivissä ollut varapääluottamusmies Tero Pulkkinen kaipaa vielä yhtä tilaisuutta.

– Olihan meillä alkuun tuotannossa ongelmia, mutta koko ajan niitä asioita on viilattu kuntoon. Harmittaa oikeasti, että kun prosessin puolesta kaikki on saatu kuntoon ja oltaisiin nousemassa jaloilleen, niin rahat loppuvat. Toivottavasti rahoittajilla olisi vielä uskoa, että me tästä vielä noustaan, Pulkkinen toivoo.

Jos velkasaneerauskuvio ei toteudu ja yritys päätyy konkurssiin, vitsit ovat yhtä vähissä kuin työpaikat Kainuussa.

– Konkurssissa näkymät ovat todella huonot. Tässä on kuitenkin pyörinyt suoraan tuhat ihmistä töissä ja välilliset työpaikat päälle. Työvoimatoimiston sivuilla kun käy Kainuun työpaikkoja katsomassa, niin eipä siellä ole kuin henkilökohtaisen avustajan ja lähihoitajan paikkoja, miehet tuumaavat.