Kirkkopäivät: Ta­pah­tu­mia riitti per­jan­tai­na niin paljon, että kaik­kiin ei ehtinyt mukaan

Kärpät: Ari Stenius jatkaa Oulun Kärp­pien lii­ga­ot­te­lui­den se­los­tus­ta Radio Ka­le­vas­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Tal­vi­vaa­ral­le ase­tet­tu 600 000 euroa uh­ka­sak­ko­ja

Kainuun ely-keskus on joutunut patistamaan sakkojen ja teettämisen uhalla kaivosyhtiö Talvivaaraa tänä vuonna useita kertoja.

Kaivosyhtiö Talvivaara on paininut jo pitkään taloudellisten ongelmien kanssa.
Kaivosyhtiö Talvivaara on paininut jo pitkään taloudellisten ongelmien kanssa.
Kuva: Leinonen Jukka

Kainuun ely-keskus on joutunut patistamaan sakkojen ja teettämisen uhalla kaivosyhtiö Talvivaaraa tänä vuonna useita kertoja, jotta yhtiö käsittelisi vetensä asianmukaisesti. Kaikkiaan ely-keskus on asettanut yhtiölle tänä vuonna 700 000 euroa uhkasakkoja.

Viimeksi ely-keskus asetti yhtiölle uhkasakot juhannuksen alla. Se vaatii kaivosta vähentämään vettä Kuusilammen avolouhoksesta. Samalla se kieltää sitä johtamasta kipsisakka-altaan vettä avolouhokseen. Velvoitteiden tehosteeksi on asetettu 100 000 euron uhkasakot.

Sakkosumasta on toistaiseksi rauennut huhtikuussa asetettu kipsisakka-altaan tyhjennystä koskenut uhkasakko. Sakon uhkaa on kuitenkin voimassa vielä 600 000 euron edestä.

Kainuun ely-keskuksen luonto- ja ympäristövastuualueen päällikkö Sari Myllyoja ja ylitarkastaja Riina Päätalo myöntävät, että moisen uhkasakkosuman kertyminen on kaikkea muuta kuin tavanomaista.