Asuminen: Oulun Lip­po­ran­nan kort­te­lis­ta löytyi poik­keuk­sel­li­nen ma­ja­paik­ka, joka pois­tet­tiin käytön puut­teen vuoksi

Sotaharjoitukset: Ou­lu­lai­nen Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taa­maan ja suureen Na­to-har­joi­tuk­seen

Tuulivoima: Vesa Hakola tietää, mitkä ovat maan­omis­ta­jan su­den­kuo­pat tuu­li­puis­to­jen suhteen

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Tal­vi­so­ta on taas suo­ma­lais­ten aloit­ta­ma, eikä Eu­roop­paa jaet­tu­kaan etu­pii­rei­hin Hit­le­rin kanssa – Putin pe­rus­taa val­tan­sa his­to­rian vää­ris­te­lyyn

Esimerkiksi Stalinin vainoja vähätellään ja syytä sysätään muun muassa suomalaisten niskoille. Jeltsinin ajan rehellisyys on peruutettu, kirjoittaa puheenvuorossaan Jarmo Mäkelä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin syytti toissaviikon suurpuheessaan muita historian vääristelystä. Tosiasiassa neuvostoaikaisten menneisyyskäsitysten palautus on hänen oman vallassa pysymisensä ydintä. Esimerkiksi Stalinin vainoja vähätellään ja syytä sysätään muun muassa suomalaisten niskoille. Jeltsinin ajan rehellisyys on peruutettu, kirjoittaa puheenvuorossaan Jarmo Mäkelä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin antoi tammikuun vuosipuheessaan ensimmäiset vihjeet siitä, miten hän aikoo ratkaista niin sanotun vuoden 2024 ongelman – eli miten säilyttää vallan nykyisen virkakauden päätyttyä.

Vallan perustan varmistamiseen liittyvä menneisyyden hallinta ja historian uudelleenkirjoitus on sen sijaan ollut käynnissä jo vuosia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.