Kaleva Live: Tulevan kauden AC Oulu esit­täy­tyy suu­rel­le ylei­söl­le, vas­tas­sa re­ser­vi­jouk­kue OLS – katso kauden en­sim­mäi­nen har­joi­tus­ot­te­lu suorana täältä

Vanhat kuvat: Nos­tal­gi­nen jou­lu­kuu Oulussa 2002 – tier­na­täh­det lois­ti­vat ja Gimmel jakoi nim­ma­rei­ta Stock­man­nil­la

Luitko jo tämän: Ko­hon­neet len­to­lip­pu­jen hinnat har­mit­ta­vat Oulusta Hel­sin­kiin len­tä­viä, Nor­we­gian tark­kai­lee ti­lan­net­ta – "Pi­däm­me reittiä tar­kas­ti sil­mäl­lä"

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ta­lou­del­li­nen ta­sa-ar­vo vaatii si­joit­ta­mis­ta tyt­tö­jen kou­lu­tuk­seen

Maailman talousfoorumin mukaan sukupuolten välinen taloudellinen tasa-arvo toteutuu nykyvauhdilla 268 vuoden päästä. 268 vuoteen mahtuu noin yhdeksän sukupolvea. Yhdeksän sukupolvea, joiden täyttä potentiaalia ei hyödynnetä yhteiskunnan kehittämisessä. Yhdeksän sukupolvea, joiden tytöt eivät voi päättää tulevaisuudestaan.

Tyttöjen ja naisten työ on edelleen laajalti näkymätöntä, alipalkattua tai palkatonta, koska heidän yhteiskunnallista arvoaan ei tunnisteta. Globaalisti tytöillä on poikia heikommat mahdollisuudet kouluttautua ja päästä työelämään. Tämä johtaa valinnan mahdollisuuksien puutteeseen.

Kuitenkin juuri tyttöjen koulutukseen panostaminen on tehokkaimpia keinoja lisätä työllisyyttä ja katkaista periytyvä köyhyys.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.