Tilaajille

Täl­lai­nen on po­sio­lai­nen erä­herk­ku – Ete­lä-La­pin pieni kunta hou­kut­te­lee tu­ris­te­ja pai­kal­lis­ten ruo­ka­pöy­tiin asti tu­tus­tu­maan aitoon arkeen

Posio haluaa erottua persoonallisena luontokohteena. Matkailijoille tarjotaan paikalliskulttuuria ja aitoutta. Matkailu voi mahdollistaa asumisen siellä, missä itse haluaa.

Oiva Soudunsaaren järjestämien kalastusreissujen päätteeksi matkailijat vierailevat hänen kotonaan kahvilla. Kuvassa kapulasiian äärellä aterioimassa ovat Marketta Soudunsaari ja Min Kyoung Kim.
Oiva Soudunsaaren järjestämien kalastusreissujen päätteeksi matkailijat vierailevat hänen kotonaan kahvilla. Kuvassa kapulasiian äärellä aterioimassa ovat Marketta Soudunsaari ja Min Kyoung Kim.
Kuva: Jussi Pohjavirta

Näin syntyy posiolainen eräherkku:

Otetaan päivän kalansaalis, oli se sitten hauki, ahven tai made. Perataan ja fileroidaan kala. Paistetaan pannulla suomalaisen pekonin, voin ja suolan kanssa. Tarjoillaan perunoiden kanssa. Nautitaan ulkosalla.