Kadonneet: Oulun po­lii­sin mukaan etsitty vanhus löytyy joskus jopa 100 ki­lo­met­rin päästä

Kaksoissurma: Po­lii­sil­la on Vä­li­vai­nion sur­mis­sa käy­tet­ty ase hal­lus­saan

Huoltovarmuus: Ra­ken­ne­taan­ko ra­ta­yh­teys Oulusta Norjaan vai suur­no­peus­ju­nia etelän kau­pun­kei­hin?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Tai­val­kos­ken kun­nan­joh­ta­jan jatko kaatui etä­työ­päi­vään – Aki Räi­sä­nen valitsi perheen Tai­val­kos­ken sijaan: "Se on melko helppo va­lin­ta"

Taivalkosken vt. kunnanjohtajana toiminut Aki Räisänen jätti tehtävänsä koeaikana. Taivalkoskella on vaihtunut vuoden sisään kunnanjohtaja kolme kertaa. Asiantuntija neuvoisi Taivalkoskea viestimään avoimesti kuntalaisille.

Taivalkosken kunnanjohtajana pikavisiitin tehnyt Aki Räisänen painottaa, että eropäätökseen ei liity minkäänlaista painostusta tai dramatiikkaa. Sen sijaan kynnyskysymykseksi viran hoidon suhteen nousi Taivalkosken kunnan joustamattomuus etätöiden suhteen.

Räisänen aloitti tehtävässään lokakuussa, joten hän ehti hoitaa tehtäväänsä virkaa tekevänä reilun neljän kuukauden ajan.

Räisänen kertoi maanantaina Taivalkosken päättäjille ja medialle lähettämässään tiedotteessa päätöksen perustuvan pääasiassa perhesyihin. Viikot Taivalkoskella työskennellyt ja viikonloput Kiimingissä perheensä kanssa asuva Räisänen kertoi haluavansa olla enemmän läsnä lastensa arjessa.

Tiistaina puhelimitse tavoitettu Räisänen sanoo, että perhe menee työn edelle ja Taivalkoskella ei riittänyt ymmärrystä siihen, että hän olisi työskennellyt välillä etänä.

– Esitin sellaista, että jos olisin pääsääntöisesti perjantain tehnyt etänä, Räisänen kertoo.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.