Tai­tei­li­jois­ta juh­lis­sa muun muassa näyt­te­li­jät Elina Knih­ti­lä, Oona Airola ja Tommi Korpela ja useita iki­vih­rei­tä lau­la­jia

Kulttuuriväkeä edustivat Linnassa muun muassa näyttelijäpariskunta Elina Knihtilä ja Tommi Korpela.

Näyttelijäpariskunta Elina Knihtilä ja Tommi Korpela. Elokuvaohjaaja Katja Gauriloff on äitinsä puolelta kolttasaamelainen. Valkoisessa puvussa näyttelijä Oona Airola. Teppo ja Varpu Ruohonen olivat kättelyvuorossa heti Matti ja Anne Ruohosen jälkeen.
Näyttelijäpariskunta Elina Knihtilä ja Tommi Korpela.
Näyttelijäpariskunta Elina Knihtilä ja Tommi Korpela.

Kulttuuriväkeä edustivat Linnassa muun muassa näyttelijäpariskunta Elina Knihtilä ja Tommi Korpela. Korpela on ollut viime vuosina muun muassa elokuvissa Ikitie ja Häiriötekijä. Korpela on myös keskeisessä osassa rikossarjassa Bullets. Elina Knihtilä on toiminut myös Teatterikorkeakoulun näyttelijätyön professorina.

Sekä Knihtilä että Korpela näyttelivät vuonna 2008 valmistuneessa Putoavia enkeleitä -elokuvassa, joka kertoi kirjailijoiden Aila Meriluodon ja Lauri Viidan myrskyisästä liitosta. Aila Meriluoto kuoli tänä syksynä.

Elokuvaohjaaja Katja Gauriloff on äitinsä puolelta kolttasaamelainen.
Elokuvaohjaaja Katja Gauriloff on äitinsä puolelta kolttasaamelainen.

Kutsuttuna oli myös rovaniemeläinen elokuvaohjaaja Katja Gauriloff, joka on muun muassa tehnyt dokumentin Kuun metsän Kaisa, joka kertoo hänen isoäidistään, kolttasaamelaisesta Kaisa Gauriloffista. Dokumentti palkittiin vuonna 2016 parhaan dokumenttielokuvan Jussi-palkinnolla.

Oona Airola edusti näyttelijäpuolisonsa Leo Honkosen kanssa

Kokkolalaissyntyinen näyttelijä Oona Airola on ollut viime vuosina suosittu kasvo valkokankaalla. Hän esitti muun muassa pääosan Markku Pölösen jälleenrakentamisesta kertovassa elokuvassa Oma maa. Airola sai pääosastaan Jussi-palkinnon vuonna 2019. Lisäksi Airola on saanut parhaan naissivuosan Jussi-palkinnon Hymyilevä mies -elokuvasta vuonna 2017.

Valkoisessa puvussa näyttelijä Oona Airola.
Valkoisessa puvussa näyttelijä Oona Airola.

Airola tuli Linnaan näyttelijäpuolisonsa Leo Honkosen kanssa.

Useita ikivihreitä laulajia

Viihdelaulajat Matti ja Teppo Ruohonen astelivat peräkkäin kättelemään presidenttiparia puolisoidensa Annen ja Varpun kanssa. Turkulaisten Matin ja Tepon ura on kestänyt 50 vuotta.

Teppo ja Varpu Ruohonen olivat kättelyvuorossa heti Matti ja Anne Ruohosen jälkeen.
Teppo ja Varpu Ruohonen olivat kättelyvuorossa heti Matti ja Anne Ruohosen jälkeen.

Myös Kai "Kuju" Hyttinen ja Eino Gröhn ovat laulaneet suomalaisille ikivihreitä kappaleitaan jo monta vuosikymmentä.

Konkarimuusikko Kai Chydenius tunnetaan 60–70-luvun poliittisten laulujen säveltäjänä. Ehkä tunnetuin hänen sävellyksistään on Kalliolle kukkulalle -kansanlaulun uudempi versio.

Juttua päivitetty 7.12. kello 15.33: Lisätty tieto Oona Airolan Jussi-palkinnosta pääosasta elokuvassa Oma maa.