Luitko jo tämän: Sä­de­sie­ni lymysi Oulun po­lii­si­ta­los­sa, po­lii­sin yk­si­näi­nen tais­te­lu päättyi äl­lis­tyt­tä­vään voit­toon kor­keim­mas­sa oi­keu­des­sa

Pääkirjoitus: Kou­lu-uh­kauk­set eivät koskaan ole hyvää "läp­pää"

Kalevan podcastit: Raksila on isojen muu­tos­ten edessä, mutta min­kä­lais­ten?

Täh­ti­tai­vaan tui­ket­ta ja re­von­tul­ten loi­mo­tus­ta – ti­me­lap­se-vi­deo näyt­tää, mil­lai­nen on talviyö Syöt­teen kan­sal­lis­puis­tos­sa

Metsähallitus on tilannut Syötteen kansallispuiston 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi timelapse-videon Syötteen yötaivaan tapahtumista.

Metsähallitus kertoo tiedotteessa, että kymmenen minuutin mittaiselle videolle on puristettu yli 40 tuntia talvisen Syötteen tähtitaivasta ja revontulten loimotusta.

Videon on toteuttanut oululainen valokuvaaja Heikki Annala Naavamediasta. Hän tallensi Syötteen yöllistä taivasta helmi-maaliskuussa.

– Kun kamerat olivat asennettuna ja raksuttivat tasaiseen tahtiin, alkoi oma seesteinen aika.  Samalla piti olla valppaana, jos kuitenkin revontulia syttyy taivaalle. Kiersin lumikengillä kameroiden välistä lenkkiä pysyäkseni lämpimänä välillä hörppien kuumaa teetä termarista ja haukaten eväsleipää, Annala kuvailee yöllisiä kuvasretkiään tiedotteessa.

Syötteen luontokeskuksen asiakasneuvoja Juho Niemelä kertoo, että yön yli retkeily ja yöpyminen kansallispuistossa kiinnostavat tällä hetkellä nuoria retkeilijöitä.

– Erityisesti nuoret haluavat valkeiden lakanoiden sijaan telttaan ja makuupussiin yöpymään. Nyt haetaan 2–5 yön mittaisia vaellusreittejä, Niemelä sanoo tiedotteessa.

Tulevana lauantaina vietetään Suomen luonnon päivää. Samalla Suomen Latu haastaa koko Suomen nukkumaan yönsä ulkona.