Päätoimittajan kolumni: Viina vie urat, perheen ja ter­vey­den, mutta mitäpä siitä?

Peruskoulut: Kym­me­nen ou­lu­lais­opet­ta­jat ker­to­vat, että van­hem­mil­ta tulee rajuja ja asiat­to­mia vies­te­jä

Työtaistelut: Kevään lak­ko­su­man taus­tal­ta löy­ty­vät neu­vot­te­lu­jär­jes­tel­män muutos, inf­laa­tio ja ki­ky-so­pi­muk­sen kaiut

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Syyt­tei­tä nos­tet­tu ra­ja­var­tio­lai­tok­sen auton rä­jäy­tys­yri­tyk­ses­tä – kahta hen­ki­löä syy­te­tään tu­ho­työs­tä, yhtä rä­jäh­de­ri­kok­ses­ta

Syyttäjä on nostanut syytteet kahta henkilöä vastaan tuhotyöstä ja yhtä henkilöä vastaan räjähderikoksesta Torniossa 4. elokuuta 2020 tapahtuneesta räjähdyksestä, tiedottaa syyttäjälaitos.

Räjähdys kohdistui rajavartiolaitoksen käytössä olleeseen ajoneuvoon. Tapauksessa ei aiheutunut henkilövahinkoja, eivätkä materiaaliset vahingot nousseet huomattavan suuriksi.

Esitutkinnassa ja syyteharkinnassa on pyritty selvittämään erityisesti tekoon johtaneita vaikuttimia. Yhtä yksiselitteistä vaikutinta ei ole toistaiseksi noussut esille. Vaikuttimien selvittämistä jatketaan aikanaan järjestettävässä käräjäoikeuden pääkäsittelyssä, tiedotteessa todetaan.

Tiedotteen mukaan syyteharkinnan valmistuminen asiassa on odottanut toisen vastaajan pyytämien lisätutkintatoimien valmistumista. Molemmat vastaajat ovat asian vuoksi olleet vangittuina esitutkinnan aikana. Tällä hetkellä vastaajat eivät tämän asian vuoksi ole vangittuina. Molemmat ovat osin kiistäneet syyllistyneensä syytteissä kuvattuihin tekoihin.

Haastehakemus on toimitettu Lapin käräjäoikeuteen.

Juttua muokattu klo 15:30: otsikkoa muokattu.