Syyt­tä­jä: Tur­ma­ko­neen len­tä­jää oli hoi­det­tu it­se­mur­ha-ai­kei­den takia

Syyttäjän mukaan Germanwingsin perämiehestä oli hoidettu useita vuosia sitten itsemurha-aikeiden takia.

Ranskan Alpeilla etsitään yhä lentoturman uhreja.
Ranskan Alpeilla etsitään yhä lentoturman uhreja.
Kuva: YOAN VALAT

Syyttäjän mukaan Germanwingsin perämiestä Andreas Lubitzia oli useita vuosia sitten hoidettu itsemurha-aikeiden takia. Sen jälkeen merkkejä itsetuhoisesta käyttäytymisestä ei ollut.

Ranskassa tutkijat ovat löytäneet lähes 80 ihmisen dna:ta Germanwingsin lentoturman tapahtumapaikalta. Turmassa sai surmansa 150 ihmistä, kun perämies Andreas Lubitz lensi Airbus-koneen vuorta päin Etelä-Ranskassa viime viikolla.

Etsinnät ovat jatkuneet uhrien dna-näytteiden ja koneen osien keräämisellä. Työ on ollut hankalaa vaikean maaston sekä törmäyksen rajuuden takia. Koneen törmäysnopeudeksi on arvioitu noin 700 kilometriä tunnissa. Yhtään ruumista ei ole löydetty kokonaisena.

Koneen äänitallenteesta on päätelty, että Lubitz lukitsi ohjaamon oven eikä ohjaamosta poistunut kapteeni päässyt enää sinne takaisin. Kapteeni oli voimakkaasti huutaen pyytänyt kahteen kertaan avaamaan oven, mihin Lubitz ei reagoinut vaan ohjasi Airbus-koneen törmäykseen.

Bild ja New York Times -lehtien mukaan Lubitz oli hakenut hoitoa näköongelmiin. Lisäksi poliisi on löytänyt hänen kotoaan useita psyykenlääkkeitä.