Syyt­tä­jä: Tekoa suun­ni­tel­tiin jo ke­vääl­lä

Syyttäjän mukaan Myllytullin koulupuukotuksista syytetty mies oli suunnitellut tekoaan alkuvuodesta 2013 lähtien.

Välikohtaus kesti lokakuussa vain noin 13 minuuttia.
Välikohtaus kesti lokakuussa vain noin 13 minuuttia.
Kuva: Venla Tornberg

Koulupuukotukset olivat ohi muutamassa minuutissa.

Käräjäoikeudenkäynnissä on selvinnyt, että syytetty saapui oppilaitokseensa kello 11.07 lokakuun 10. päivä. Poliisi otti hänet kiinni noin kello 11.20. Välikohtaus kesti siis kaikkiensa noin 13 minuuttia.

Syyttäjän mukaan tuosta ajasta 10 minuuttia meni siihen, että syytetty vaihtoi housunsa maastokuvioisiin housuihin koulun vessatiloissa toisessa kerroksessa. Tämän jälkeen hän palasi alakertaan ja suuntasi koulun ruokalaan, missä hän puukotti kahta syömässä ollutta nuorta naista keittiöveitsellä selkään.

Tämän jälkeen syytetty poistui ruokalasta ja puukotti kahta pakenemassa ollutta nuorta, toista selkään ja toista olkavarteen.

Syyttäjän mukaan mies oli suunnitellut tekoaan alkuvuodesta 2013 lähtien.

”Hän kirjoitti helmikuussa internetissä koulusurmista ja kouluampumisesta. Hän esitti myös uhkauksen ampua koulussaan, mikäli hänellä olisi ase”, syyttäjä kuvailee. Hänen mukaansa nuorukainen jäi tästä uhkauksestaan kiinni ja poliisi puhutteli häntä.

Syyttäjän mielestä oululaismies teki puukotuksensa vakaasti harkiten sekä erityisen raa’alla ja julmalla tavalla. Hän syyttää miestä nuorena henkilöinä tehdyistä neljästä murhan yrityksestä.