Korona: Toimi näin, jos tulet ki­peäk­si tai epäilet ko­ro­na­tar­tun­taa – Ko­ko­sim­me PPSHP:n ja muiden toi­mi­joi­den ohjeet yhteen

Koronanyrkki: Ul­ko­ti­lo­ja kos­ke­via ra­joi­tuk­sia tar­kas­tel­laan uu­del­leen

Syyt­tä­jä kes­keyt­ti thai­poi­mi­joi­den ih­mis­kau­pan tut­kin­nan

Syyttäjä on päättänyt keskeyttää esitutkinnan thaimaalaisten marjanpoimijoiden ihmiskauppaa koskevassa jutussa.

Syyttäjä on päättänyt keskeyttää esitutkinnan thaimaalaisten marjanpoimijoiden ihmiskauppaa koskevassa jutussa. Syyttäjälle esitutkinnan lopettamista esitti tutkinnanjohtaja.

Kihlakunnansyyttäjä Ilpo Lehto katsoo päätöksessään, että ihmiskaupan tunnusmerkistöt eivät täyty ja vaikka esitutkintaa jatkettaisiin, olisi todennäköistä, että syyte jätettäisiin nostamatta.

Näin ollen marjayrittäjää ei epäillä ihmiskaupasta.

Syyttäjä: Työn luonne tiedossa

Saamansa materiaalin perusteella syyttäjä katsoo, että poimijoille on annettu jo Thaimaassa vähintäänkin kohtuullinen määrä ennakkoinformaatiota olosuhteista.

Syyttäjä myös toteaa, että poimijoilla on ollu käytössään henkilöautot ja heidät on opastettu pitämään passit mukanaan. Näin heidän liikkumisvapautensa on turvattu.

Työn luonteen syyttäjä katsoo olleen poimijoiden tiedossa.

Thaipoimijoiden tapauksesta nousi iso kohu, kun viitisenkymmentä poimijaa teki rikosilmoituksen ihmiskaupasta. Poimijat katsoivat, että heitä on erehdytetty ottamaan kohtuuton laina lupailemalla liikoja ansaintamahdollisuuksia.