Uskonyhteisöt: An­ka­ras­ta us­kon­yh­tei­sös­tä nuorena eronnut ou­lu­lais­läh­töi­nen nainen muis­tut­taa hen­gel­li­sen vä­ki­val­lan olevan rikos

Kolumni: Kuka keksi laittaa kä­ve­ly­ka­dun pät­käl­le nop­pa­ki­viä? – Ou­lus­sa kyn­ne­tään epä­ta­sai­sia nop­pa­ki­vi­ka­tu­ja vielä pitkään

Luitko jo tämän: Hai­luo­toon suun­ni­tel­ta­vat sillat ja pen­ger­tie ovat to­teu­tu­mas­sa ilman min­kään­lais­ta va­lais­tus­ta

Syys­kuus­sa vie­tet­tä­väs­tä suo­men­he­vo­sen päi­väs­tä esi­te­tään va­kiin­tu­nut­ta li­pu­tus­päi­vää

Suomenhevoselle esitetään omaa liputuspäivää. Kuvituskuva.
Suomenhevoselle esitetään omaa liputuspäivää. Kuvituskuva.
Kuva: Vesa Joensuu/Arkisto

Suomenhevoselle esitetään vakiintunutta liputuspäivää. Eduskunnan Hevosystävien Seura ry (EHYS) on tehnyt asiasta kirjallisen esityksen sisäministeriölle.

EHYS esittää, että suomenhevosen kunniaksi liputettaisiin ensimmäisen kerran ensi vuonna 6. syyskuuta. 6. syyskuuta vietetään suomenhevosen päivää. Päivää on vietetty vuodesta 2007 lähtien, jolloin juhlittiin suomenhevosen kantakirjan 100-vuotisjuhlavuotta.

Vakiintuneella liputuspäivällä halutaan korostaa suomenhevosen tärkeää ja pitkälle ulottuvaa merkitystä suomalaisen kulttuurin ja yhteiskunnan kehityksen kannalta. Esityksessä viitataan muun muassa hevosten merkitykseen sotavuosina ja apuna arjen tehtävissä ja talojen töissä.

Esityksen ovat allekirjoittaneet EHYS:in puheenjohtajat, kansanedustajat Jari Myllykoski (vas.), Eeva Kalli (kesk.) ja Leena Meri (ps.).

Jos suomenhevosen päivästä tehdään virallinen liputuspäivä, kyse olisi ensimmäisestä oman liputuspäivän saavasta kansalliseläimestä.