Su­vi­seu­rat tuo run­saas­ti lii­ken­net­tä Oulun alueel­le – lii­ken­ne saattaa jo­nou­tua, ruuhkaa odo­te­taan muun muassa kes­ki­vii­kol­le ja tors­tail­le

Suurimpia ruuhkahuippuja tuloliikenteeseen odotetaan keskiviikkona ja torstaina iltapäivisin ja iltaisin. Liikennetoimikunnan puheenjohtaja Timo Lehdon mukaan myös perjantai-illasta odotetaan vilkasta.

Kuva vuoden 2017 Suviseuroista.
Kuva vuoden 2017 Suviseuroista.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Muhoksella 28. kesäkuuta–1. heinäkuuta järjestettävät Suviseurat vilkastuttavat liikennettä Oulun, Muhoksen ja Tyrnävän alueella loppuviikosta. Muhoksen Matokorven peltoaukealle odotetaan noin 80 000 kävijää. 

Suviseurat alkavat torstaina, mutta suviseurakenttä avataan keskiviikkona aamulla yhdeksältä.

Suurimpia ruuhkahuippuja tuloliikenteeseen odotetaan keskiviikkona ja torstaina iltapäivisin ja iltaisin. Liikennetoimikunnan puheenjohtaja Timo Lehdon mukaan myös perjantai-illasta odotetaan vilkasta. 

Suviseuroille suuntautuva liikenne näkyy eritoten valtatie 22:lla. Valtatie 22:lla liikenne näkyy eritoten Oulun ja Muhoksen sekä Utajärven ja Muhoksen välillä. Lisäksi Muhoksen ja Tyrnävän välillä kulkevalla tie 827:lla liikenne tulee todennäköisesti jonoutumaan ajoittain. Suviseurojen tiedotteessa kerrotaan, että liikenteen vilkastuminen voi näkyä myös Nelostiellä Limingan ja Oulun kohdalla. 

Erityisesti Oulun kautta Suviseuroihin tulevien suositellaan välttämään saapumista seura-alueelle kello iltapäivällä kolmen ja viiden välillä. 

Suviseuraliikennettä tulee pääasiassa kolmesta suunnasta, pohjoisesta, etelästä ja idästä. Pohjoisen suunnasta tuleva liikenne ohjataan Muhokselle Oulun kautta, etelästä tuleva liikenne Tyrnävän kautta ja idästä tuleva liikenne Utajärven kautta. 

Suviseurojen aikaan seura-alueen ja Oulun väliselle liikenteelle suositellaan Tyrnävän ja Tupoksen kautta kulkevaa reittiä, jonka avulla ehkäistään valtatien 22 jonoutumista. Lisäksi Ouluntien ja Tyrnäväntien risteyksessä ja Tyrnäväntien ja Matokorventien risteysalueella on 60 kilometrin tuntinopeusrajoitukset.

Seura-alueen ja Oulun kaupungin välillä liikkuva seurojen paikallisliikenne kuljettaa seuravieraita. Aikataulu löytyy Suviseurojen verkkosivuilta. Oulussa majoittuvien ja paikkakunnan palveluita käyttävien suositellaan matkustavan ensisijaisesti bussilla, jotta alueelle ei aiheuteta ylimääräistä liikennettä. 

Suviseurat päättyvät maanantaina. Paluuliikenteen odotetaan olevan vilkkainta sunnuntaina ja maanantaina.

Tieliikennekeskuksen mukaan paluuliikenteen ruuhkahuiput ajoittuvat sunnuntai-iltaan 30. kesäkuuta ja koko maanantaipäivälle 1. heinäkuuta. Seurojen paluuliikenteen huippujen arvioidaan olevan jopa menoliikennettä terävämpiä. Etelään suuntautuva paluuliikenne valtateille 4 ja 8 opastetaan Tyrnävältä ensisijaisesti Tupoksen eritasoliittymän kautta.

Juttua päivitetty klo 14:09: lisätty tieliikennekeskuksen tiedot.