Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Su­vi­seu­rat täyttää lop­pu­vii­kos­ta Porin - ta­pah­tu­maan tulossa 70 000 vie­ras­ta ja tu­han­sia asun­to­vau­nu­ja

Suomen suurin hengellinen kesätapahtuma Suviseurat alkaa ylihuomenna Porissa. Vanhoillislestadiolaisten kesätapahtumaan odotetaan noin 70 000:ta kävijää.

Suomen suurin hengellinen kesätapahtuma Suviseurat alkaa ylihuomenna Porissa. Vanhoillislestadiolaisten kesätapahtumaan odotetaan noin 70 000:ta kävijää.

Juhla-alueen rakentaminen aloitettiin jo huhtikuussa, ja nyt jäljellä ovat enää viimeistelytyöt.

- Rakennelmia on aika paljon, niiden viimeistelytyöt ovat menossa. Isot asiat alkavat olla valmiina, kertoo Suviseurojen tiedotustoimikunnan puheenjohtaja Pekka Vuonokari.

Vieraista iso osa majoittuu leirintäalueelle. Paikalle odotetaan 7 000-8 000:ta asuntovaunua. Jo tiistaina paikalla oli noin 250 asuntovaunua. Niissä yöpyivät maanantaina ja tiistaina paikalla olleet työntekijät.

Suviseurojen rakentaminen vaatii hurjan määrän vapaaehtoisten työtä.

- Suviseurojen aikana tehdään 11 000 työvuoroa, ja ne kestävät 7-9 tuntia. Jotkut tekevät yhden vuoron, jotkut kolme. Jo ennen Suviseurojen alkua on tehty 10 000 työvuoroa valmistelutöissä.

Vuonokari kertoo, että tapahtuman valmistelu kestää vuosia. Tämänvuotisen tapahtuman järjestäjät olivat viime vuonna Torniossa hakemassa oppia alueen rakentamisesta ja tapahtuman järjestämisestä.

"Joka vuosi on tekijöitä löytynyt"

Viime vuonna evankelisluterilaisesta kirkosta erosi Kirkon tiedotuskeskuksen mukaan reilut 50 000 ihmistä. Eroinnosta huolimatta uskonnollisilla kesäjuhlilla riittää väkeä.

Heinäkuun alkupuolella Nilsiään kokoontuu arviolta 30 000 ihmistä körttiläisyyden Herättäjäjuhlille. Kävijämäärä on pysytellyt vuosia suhteellisen vakaana.

Myös Herättäjäjuhlat syntyy satojen ihmisten talkootyöllä. Tekijöiden löytämisessä on oma työnsä, kertoo juhlajärjestäjä Osmo Kangas.

- Se ei ole tietenkään helppoa. Tähän asti joka vuosi olemme hämmästyneet siitä, että tekijöitä on löytynyt. Siinä on osa juhlan viehätystä, että järjestetään juhla yhdessä.

Kesällä järjestetään myös muita suuria hengellisiä juhlia. Helsingissä pidetään tulevana viikonloppuna Evankeliumijuhla, johon odotetaan 20 000:ta kävijää.

Helluntailaisten Juhannuskonferenssi keräsi juhannusviikolla Keuruulle noin 30 000 kävijää.

Evankelisluterilainen kirkko järjesti toukokuussa Turussa Kirkkopäivät ja Lähetysjuhlat. Tapahtumien kävijämäärä oli noin 16 000.