Miksi kou­lu­al­tis­tuk­set eivät enää johda Oulussa ka­ran­tee­niin?

Su­per­cel­lil­lä ri­kas­tu­neet Mikko Ko­di­so­ja ja Ilkka Paa­na­nen ovat koko maan suu­ri­tu­loi­sim­mat – katso kym­me­nen kärki

Supercell toi vaurautta Suomen suurituloisimpien kärkikaksikolle. Kuvassa Supercellin perustaja sekä toimitusjohtaja Ilkka Paananen.
Supercell toi vaurautta Suomen suurituloisimpien kärkikaksikolle. Kuvassa Supercellin perustaja sekä toimitusjohtaja Ilkka Paananen.

Peliyhtiö Supercellillä rikastunut Mikko Kodisoja oli Suomen suurituloisin viime vuonna verottajan antamien tietojen mukaan. Hän sai ansio- ja pääomatuloa yhteensä 93,5 miljoonaa euroa. Toisena listalla on myös Supercellin perustaja sekä toimitusjohtaja Ilkka Paananen 86,7 miljoonan euron verotettavilla tuloilla.

Kolmantena listalla on suuromistaja, Kone-yhtiöiden perijä Heikki Herlin 28,3 miljoonan euron verotettavilla tuloilla.

Neljäntenä on Firstbeat Analytics -yhtiön myynyt Joni Kettunen 27,9 miljoonan euron tuloilla.

Viides on Supermetricsin  perustaja ja toimitusjohtaja Mikael Veikko Thuneberg 24,7 miljoonan euron tuloilla.

Listan kuudennen ja seitsemännen sijoituksen taustalla on teknologiayhtiö Smartly.io Solutions. Sen perustajat ja myyjät ovat Kristo Ovaska ja Tuomo Riekki. Ovaska sai tuloja 23,36 miljoonaa euroa ja Riekki 23,29 miljoonaa euroa.

Listan kahdeksantena oleva John Nicholas Derome on myös yksi peliyhtiö Supercellin perustajista. Hänen tulonsa olivat 17,08 miljoonaa euroa.

Yhdeksänenä on sarjayrittäjä ja miljonääri Matti Kalervo Häll 15,73 miljoona euron tuloilla.

Kymmenes oli tietojärjestelmä- ja talouspalveluita tuottavan Starian myynyt Juha Tommila 14,64 miljoonaa euron tuloilla.

Katso Pohjois-Pohjanmaan suurituloisimmat verokoneesta.

Kello 11.42 kuvateksti muutettu. Kuvassa on Ilkka Paananen, ei Mikko Kodisoja.