Syyte: Tur­val­li­suus­alan opet­ta­ja kouri opis­ke­li­joi­ta ja uhkaili hak­kaa­mi­sel­la

Pohde: Pohde kertoi laa­jois­ta yt-neu­vot­te­luis­ta ja pal­ve­lu­verk­koon suun­ni­tel­luis­ta leik­kauk­sis­ta

Kiinteistökaupat: Oulun kau­pun­ki myy kym­me­nit­täin kiin­teis­tö­jään

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Suo­sik­ki­kuk­kaa myydään ou­lu­lais­kuk­ka­kau­pois­sa tu­han­sit­tain muu­ta­man päivän aikana

Koulujen päättyminen on kukkakauppiaille vuoden kiireisintä aikaa. Tuoreita ylioppilaita halutaan muistaa punaisella ruusulla, ammattiin valmistuneelle puolestaan valitaan sidottu kimppu.

Loppuviikko on ollut kiireistä aikaa oululaisissa kukkakaupoissa. Soittokierros paljastaa, että kauppiailla on ollut käsiteltävänään satoja, jopa tuhansia ruusuja, eikä työtunneissa ole säästelty. Yksityisasiakkaiden lisäksi oppilaitokset ovat tilanneet ruusuja oppilailleen. Kiireisin aika on painottunut loppuviikon päiviin, jopa muutamiin tunteihin. Tänään on juhlittu ammattiin valmistuneita, huomenna peruskoulunsa päättäneitä sekä ylioppilaita.

Juhlakauteen valmistautuminen on alkanut jo muutama viikko sitten. Etenkin ylioppilasjuhlia viettäviin koteihin on tilattu kukka-asetelmia hyvissä ajoin. Tuire Mankinen Aleniuksen puutarhalta on ilokseen huomannut koulunsa päättävien nuorten olevan mukana valitsemassa kukkia juhliinsa. Hempeät sävyt sekä runsaat ja luonnonmukaiset asetelmat ovat olleet suosittuja. Trendeissä näkyvät ilmavuus ja boho-henkisyys.

Punainen ruusu pitää edelleen pintansa suosituimpana onnittelukukkana, etenkin ylioppilaille. Sen lisäksi myydään jonkin verran pioneja sekä onnittelukimppuja.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.