Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Kisa vaalien yk­kös­pai­kas­ta on nyt huip­pu­ki­reä, ja siksi pienet mo­kai­lut tai on­nis­tu­mi­set voivat rat­kais­ta lop­pu­tu­lok­sen

Rikokset: Yli­vies­kan kou­lu­puu­ko­tuk­ses­ta epäilty van­git­tu

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Suomi tar­vit­see me­ri­tuu­li­voi­maa – myös ny­kyi­seen hal­li­tus­oh­jel­maan on kir­jat­tu me­ri­tuu­li­voi­man ra­ken­ta­mis­edel­ly­tys­ten pa­ran­ta­mi­nen

Kalevassa 18.2. julkaistussa mielipidekirjoituksessa ”Merituulihankkeet Perämerellä herättävät kysymyksiä” kyseenalaistettiin Perämerelle suunniteltavan merituulipuisto Hallan tarpeellisuutta.

Suomen energiaomavaraisuutta ja puhdasta kotimaista sähköntuotantoa lisäävä hanke on merkittävä keino päästövähennystavoitteiden saavuttamiseksi. Suomi tuo sähköä naapurimaista ja 2020 Suomen sähkönkulutus oli 82 terawattituntia sähköntuotannon jäädessä 67 terawattituntiin.

Merituulivoima lisää kotimaisen sähköntuotannon kapasiteettia merkittävästi. Monissa maissa merituulivoimaa suunnitellaan ja rakennetaan vastaaville talousvyöhykkeille jo varsin paljon. Myös nykyiseen hallitusohjelmaan on kirjattu merituulivoiman rakentamisedellytysten parantaminen.

Mitä meren tilaan tulee, tehdään myös Hallan kohdalla normaalit lainmukaiset arviointi- ja lupamenettelyt, joissa osana on myös arviointi vaikutuksista muun muassa merentilaan ja kalakantoihin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.