Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Suomi ikään­tyy ja te­ki­jöi­tä tar­vi­taan – am­ma­til­li­sen kie­li­tai­don var­mis­ta­mi­seen ja ke­hit­tä­mi­seen saatava val­ta­kun­nal­li­nen malli ja ra­hoi­tus

Työperäinen maahanmuutto voi olla yksi keino paikata työvoimapulaa sote- ja kasvatusalalla. SuPerin tekemän selvityksen mukaan työkaverin puutteellinen kielitaito kuormittaa 70 prosenttia SuPerin jäsenistä niissä työpaikoissa, joissa on vieraskielisiä. Olisi kaikkien edun mukaista, että työnantajat huolehtisivat nykyistä paremmin siitä, että kaikkien työntekijöiden kielitaito on ammatissa vaadittavalla tasolla.

Hoito-, hoiva- ja kasvatustyössä työskennellään haavoittuvassa asemassa olevien ryhmien, kuten esimerkiksi lasten, sairaiden, vammaisten, ikääntyneiden tai monisairaiden, kanssa. Näissä tehtävissä korostuu ammatillinen vuorovaikutus ja kielitaito.

"Olisi kaikkien edun mukaista, että työnantajat huolehtisivat nykyistä paremmin siitä, että kaikkien työntekijöiden kielitaito on ammatissa vaadittavalla tasolla."

Tällä hetkellä ulkomailta tulevat työntekijät jäävät liikaa oman onnensa nojaan eikä vastaanottavia työyhteisöjä valmenneta vastaanottamaan tulijoita.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.