Suomi ei osal­lis­tu jää­pal­lon miesten MM-ki­soi­hin – "Ter­vey­del­li­set seikat ja mat­kus­tus­ra­joi­tuk­set tekevät osal­lis­tu­mi­sen mah­dot­to­mak­si"

Suomen jääpalloliitto ilmoitti keskiviikkona, ettei se lähetä joukkuetta lokakuun alussa pelattaviin miesten MM-kisoihin Venäjän Irkutskiin.

Suomen jääpalloliitto ilmoitti keskiviikkona, ettei se lähetä joukkuetta lokakuun alussa pelattaviin miesten MM-kisoihin Venäjän Irkutskiin. Suomi ilmoitti asiasta MM-kisojen järjestäjille ja Kansainväliselle jääpalloliitolle FIB:lle.

Kisat oli määrä pelata alun perin jo maalis-huhtikuun vaihteessa, mutta kisat siirrettiin syksyksi koronapandemian takia.

– Tämä on poikkeuksellinen tilanne kaikille osapuolille. Emme pidä osallistumista mahdollisena, kun kokonaistilannetta arvioidaan. Terveydelliset seikat ja matkustusrajoitukset tekevät osallistumisen mahdottomaksi, Jääpalloliiton puheenjohtaja Jari Kettunen kertoo tiedotteessa.

Jääpalloliiton toiminnanjohtaja Tobias Karlsson kertoo, että vuoropuhelu muiden maiden edustajien kanssa on ollut aktiivista.

– Tämä on oikea päätös. Toivottavasti tilanne normalisoituu mahdollisimman pian niin että voimme taas nähdä kansainvälistä huippujääpalloa lähitulevaisuudessa, Karlsson sanoo.