Suo­mes­sa on todettu 164 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa, Poh­jois-Poh­jan­maal­la määrä kasvoi vii­del­lä – OYSissa 11 ko­ro­na­po­ti­las­ta, joista kuusi te­ho­hoi­dos­sa

Koko Suomessa on todettu perjantaihin mennessä yhteensä 2769 koronavirustartuntaa, kertoo THL. Todettuja koronavirustapauksia on 164 enemmän kuin eilen torstaina.

Koronavirusta löytyi 164ihmiseltä sitten torstaisen päivityksen. Helsingin yliopistosairaalassa näytteiden liikkeitä seurataan taululla laboratoriossa.
Koronavirusta löytyi 164ihmiseltä sitten torstaisen päivityksen. Helsingin yliopistosairaalassa näytteiden liikkeitä seurataan taululla laboratoriossa.
Kuva: Arttu Laitala

Koko Suomessa on todettu perjantaihin mennessä yhteensä 2 769 koronavirustartuntaa, kertoo THL. Todettuja koronavirustapauksia on 164 enemmän kuin eilen torstaina. 

Pohjois-Pohjanmaalla koronavirustartuntoja on todettu THL:n mukaan yhteensä 97 kappaletta, mikä on kaksi enemmän kuin eilen torstaina. THL:n tiedot ovat peräisin tartuntatautirekisteristä, joka päivittyy muutaman päivän viiveellä.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri taas kertoo, että alueella on todettu viisi uutta koronavirustartuntaa.

Tartunnoista 79 on Oulussa. Oulu on edelleen ainoa Pohjois-Pohjanmaan kunta, jossa tartuntoja on yli viisi kappaletta. 

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri kertoo, että OYSissa on hoidettavana yhteensä 11 koronapotilasta. Heistä kuusi on teho-osastolla ja viisi vuodeosastolla.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä todettuja tapauksia on 34 kappaletta, joista 13 Torniossa ja 18 Kemissä. 

Lapissa todettuja koronavirustapauksia on 51 kappaletta. Eniten koronavirustartuntoja on Kittilässä, jossa on todettu yhteensä 21 tartuntaa. Rovaniemellä tapauksia on 17 ja Kolarissa 11. 

Kainuussa koronavirustartuntoja on 32 kappaletta. Näistä 14 on Sotkamossa ja 17 Kajaanissa.

Suomessa eniten koronavirustartuntoja on yhä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella, jossa vahvistettuja tartuntoja on 1 728 kappaletta. 

Juttua muokattu kello 12.56: Pohjois-Pohjanmaalla uusia tapauksia on viisi kappaletta, ei kaksi, kuten jutussa aiemmin virheellisesti kerrottin. 

Alla olevan grafiikan latautuminen voi kestää hetken.