Myrsky: Puita kaa­tu­nut hen­ki­löi­den päälle Ou­lus­sa, Valkea eva­kuoi­tu

JUURI NYT: Raju uk­kos­kuu­ro pyyh­käi­si Oulun yli – kes­kus­tas­sa kadut tul­vi­vat ja puut kat­kei­li­vat, katso kuvat

Suo­men­maa: Väy­ry­nen vetoaa kii­rei­siin val­ta­kir­jan tar­kis­tuk­ses­sa

Kansanedustajaksi valittu Paavo Väyrynen ei Suomenmaan mukaan aio tarkistaa valtakirjaansa vielä maanantaina vedoten kiireiseen täysistuntoviikkoon...

Paavo Väyrynen kampanjoi tällä tavalla eurovaalaissa ja pääsi europarlamenttiin. Vielä ei ole tiedossa, jääkö hän sinne.
Paavo Väyrynen kampanjoi tällä tavalla eurovaalaissa ja pääsi europarlamenttiin. Vielä ei ole tiedossa, jääkö hän sinne.
Kuva: Moilanen Jukka-Pekka

Kansanedustajaksi valittu Paavo Väyrynen ei Suomenmaan mukaan aio tarkistaa valtakirjaansa vielä maanantaina vedoten kiireiseen täysistuntoviikkoon Strasbourgissa.

Väyrynen laskeskelee, että hän ehtisi tarkistuttamaan valtakirjansa aikaisintaan kahden viikon päästä perjantaina.

Hän käytti samaa keinoa vuoden 2007 vaalien jälkeen, jolloin hän viivytti valtakirjan tarkistamista hallitusneuvotteluiden ajan. Näin hän varmisti ulkomaankauppa- ja kehitysministerin salkun ennen kuin luopui europarlamentaarikon paikastaan.

Väyrynen on kertonut tavoittelevansa ministerinsalkkua. Vaalien suurimmalle puolueelle keskustalle saattaa olla tulossa myös eduskunnan varapuhemiehen paikka. Väyrynen on kuitenkin sanonut, ettei se kiinnosta häntä.

Jos Väyrynen ei ota paikkaa vastaan, hänen tilalleen eduskuntaan nousee Suomenmaan mukaan Enontekiön kunnanjohtaja Mikko Kärnä.