Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Suomen ym­pä­ris­tö­mi­nis­te­riö tyrmää Pajalan kai­vok­sen

”Yva-arviointi on puutteellinen ja kirjoitettu vain Ruotsin näkökulmasta.”

Kaunis Ironin kaivoksen laajentaminen Ruotsissa vireillä olevan ympäristölupahakemuksen perusteella sai täystyrmäyksen Suomen ympäristöministeriöltä. Erityisen kriittisesti ministeriö arvioi kaivosyhtiön kykyä kertoa vaikutuksista Tornionjoen vesistöön.

Pajalan kaivos laskee jätevetensä Muonionjokeen 13 kilometriä pohjoiseen paikasta, mihin Kolariin suunniteltu Hannukainen Miningin kaivos suunnittelee laskevansa omat jätevetensä.

Ruotsin Pajalassa toimivan kaivoksen suunnitelmat ovat ympäristöministerin lausunnon mukaan ”puutteellisia, eivät anna mahdollisuutta arvioida kaivoksen ympäristövaikutuksia ja on kirjoitettu vain Ruotsin näkökulmasta”.

Lausunnossa luetellaan useita puutteita yva-arvioinnissa. Esimerkiksi puutteita on kaivoksen jätevesien vahingollisten pitoisuuksien arvioinnissa ja kaivoksen vesitaseessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.