Suomen vies­ti­nai­set rie­hak­kai­na mi­ta­li­se­re­mo­nias­sa – "Mel­kein suu­pie­let re­peä­vät!"

Suomen naiset pokkasivat MM-viestin pronssimitalit Lahden torilla torstai-iltana.

Pronssijoukkueessa hiihtivät Aino-Kaisa Saarinen (vas.), Krista Pärmäkoski, Laura Mononen ja Kerttu Niskanen. Nelikko hyppi tasajalkaa noustessaan palkintokorokkeelle.
Pronssijoukkueessa hiihtivät Aino-Kaisa Saarinen (vas.), Krista Pärmäkoski, Laura Mononen ja Kerttu Niskanen. Nelikko hyppi tasajalkaa noustessaan palkintokorokkeelle.
Kuva: KIMMO BRANDT

Suomen naiset pokkasivat MM-viestin pronssimitalit Lahden torilla torstai-iltana. Palkintoseremonia keräsi paikalle runsaasti yleisöä ja rytmikkäät Suomi-huudot raikuivat torilla.

Suomen joukkueessa hiihtivät Aino-Kaisa Saarinen, Kerttu Niskanen, Laura Mononen ja Krista Pärmäkoski. Nelikko huudatti yleisöä niin innokkaasti, että ruotsalaiset hopeahiihtäjät ja norjalaiset maailmanmestarit tuntuivat juhlinnassaan suorastaan hillityiltä.

– Näin hauskaa ei ole ollut palkintojenjaossa ikinä. Melkein suupielet repeävät, Saarinen iloitsi ja muu kolmikko kikatti vieressä.

Saarinen sanoi palkintojenjaon tuntuneen erityisen hyvältä, koska oma Amanda-tytär oli ensimmäistä kertaa katsomossa.

"Varmoja mitaleja ei ole"

Suomalaisnelikosta Mononen ja Pärmäkoski olivat heti kisan päätyttyä pettyneen oloisia, mutta ilme kirkastui illan mittaan.

– Naisten viestissä puhutaan aina varmoista mitaleista, mutta niitä ei ole. Tänään tarvittiin neljä kovaa naista, että pystyttiin mitali hiihtämään, Pärmäkoski totesi Monosen säestäessä.

Monosestakin mitali kaulassa tuntui mukavalta. Hänellä ei ole arvokisojen mitalijuhlista aiempaa kokemusta, mutta joskus on aloitettava.

– Oli tosi hieno hetki, ei varmasti unohdu koskaan, Mononen kommentoi Ylen haastattelussa.

Myös Kerttu Niskanen oli yhtä hymyä.

– Aivan mahtavaa, että saa olla itse tekemässä ja kokemassa tällaista, hän sanoi.

Krista Pärmäkoskelle mitaliseremonia oli näiden kisojen toinen. Ylen haastattelija kysyi, vieläkö Lahden torilla tavataan näissä kisoissa.

– No toivottavasti, Pärmäkoski naurahti.

Viestinaisten pronssi oli Suomen neljäs mitali Lahden MM-hiihdoissa.

KatsoLahden MM-kisojen ohjelma ja aikataulu.

Kaikki maailmanmestaruuskisojen jutut löydät MM-hiihtojen aihesivulta.