Suomen nai­sil­le prons­sia! – Nilsson vei hopean Ruot­siin lop­pu­ki­ri­kamp­pai­lus­sa

Suomen naisten viestijoukkue hiihti pronssia Lahden MM-kisoissa torstaina.

Suomi hiihti koko viestin kärkikolmikossa.
-
Kuva: Jarmo Kontiainen

Suomen naisten viestijoukkue hiihti pronssia Lahden MM-kisoissa torstaina.

Suomi ja Ruotsi etenivät ankkuriosuudella yhtä matkaa, mutta vahvana sprinttihiihtäjänä tunnettu Ruotsin Stina Nilsson pesi Krista Pärmäkosken loppukirikamppailussa.

Kisan ylivoimaiseen voittoon hiihti Norja, jonka ankkuriosuudella nähtiin Marit Björgen. Suomi ja Ruotsi hävisivät Norjalle noin minuutin. Neljänneksi hiihti Yhdysvallat.

Suomi oli koko viestin ajan kärkikolmikossa.

Avausosuuden hiihtänyt Aino-Kaisa Saarinen tuli vaihtoon toisena seitsemisen sekuntia ykkösenä vaihtaneen Norjan perässä. Kolmantena vaihtoi Ruotsi, joka tuli vaihtoon aivan Suomen kannoilla.

– Tuntui pahalta ja niin hyvältä samaan aikaan. Kauden paras hiihtoni tuli tähän paikkaan, Saarinen iloitsi Ylen haastattelussa.

Toisella osuudella Ruotsin Charlotte Kalla ja Suomen Kerttu Niskanen hiihtivät Norjan Heidi Wengin nopeasti kiinni toisella osuudella. Kolmikko karkasi samalla kauas muista joukkueista.

Osuuden jälkipuolella Kallan vauhti hyytyi ja hän jäi selvästi Niskasesta ja Wengistä. Kerttu Niskanen toi Suomen toiseen vaihtoon ensimmäisenä. Norja seurasi ihan perässä. Ruotsi oli tuolloin Suomea jäljessä noin kymmenen sekuntia.

Suomen kolmannen osuuden hiihti Laura Mononen. Osuuden alun Mononen tuli Norjan kanssa tasatahtia, ja kaksikko repi lisää eroa Ruotsin nuoreen Ebba Anderssoniin.

Kolmannen osuuden puolimatkassa Mononen alkoi jäädä Norjan Astrid Jacobsenista. Vaihdossa eroa oli jo puoli minuuttia, ja Ruotsin Andersson oli ottanut Monosen kiinni.

Mononen ei ollut tyytyväinen suoritukseensa.

– Oli vaikea päivä minulla. Harmittaa, että oma panokseni oli huono. Tein sen minkä pystyin. Kun katkeaa niin katkeaa, Mononen harmitteli Ylelle.

Ankkuriosuudella Stina Nilssonille taipunut Pärmäkoski oli pettynyt loppukirin tulokseen.

– Tein kaikkeni, mutta se ei riittänyt. Harmittaahan se tietysti, kun näitä kirikamppailuja häviää, Pärmäkoski sanoi Ylellä.

KatsoLahden MM-kisojen ohjelma ja aikataulu.

Kaikki maailmanmestaruuskisojen jutut löydät MM-hiihtojen aihesivulta.