Henkilöt: Ou­lu­lai­nen Henna Van­ha­nen on Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan, yöt hän työs­ken­te­lee OYSissa

Henkirikokset: Mies tuo­mit­tiin yli 10 vuo­dek­si van­keu­teen Kon­tin­kan­kaan taposta

Hoitojonot: Laki pa­kot­taa yö­vuo­ron lää­kä­rit päi­väk­si unille, mikä pa­hen­taa OYSin leik­kaus­sa­lien hen­ki­lös­tö­pu­laa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Suomen ehkä syr­jäi­sin työ­paik­ka etsii työn­te­ki­jää – Värriön tut­ki­mus­ase­mal­le ei mene tietä perille ja työ­vuo­rot kes­tä­vät 8–9 päivää

Värriön tutkimusasema etsii laboratorioinsinööriä tai laboratorioteknikkoa. Työpaikkana se on sijainniltaan varmasti yksi Suomen syrjäisimmistä ja keskellä luonnonrauhaa.
Värriön tutkimusasema etsii laboratorioinsinööriä tai laboratorioteknikkoa. Työpaikkana se on sijainniltaan varmasti yksi Suomen syrjäisimmistä ja keskellä luonnonrauhaa.
Kuva: Anssi Jokiranta

Kiinnostaisiko työ käytännössä keskellä ei mitään luonnonpuiston keskellä?

Jos kiinnostaa, niin nyt olisi harvinainen mahdollisuus päästä työskentelemään Helsingin yliopiston Ilmakehätieteiden keskuksen Värriön tutkimusasemalle, jonne haetaan laboratorioinsinööriä tai laboratorioteknikkoa.

Kyseessä ei ole mikään ihan tavallisin työpaikka, sillä se sijaitsee noin 100 kilometrin päässä Savukosken ja 170 kilometrin päässä Sallan keskustasta Värriön luonnonpuistossa Pohjois-Sallassa tutkimusasemalla, jossa asutaan työvorojen ajan.

Työvuorot kestävät pääsääntöisesti 8–9 päivää ja niiden välillä on 5–6 päivän vapaajakso. Asemalle ei mene tietä eikä alueella ole julkista liikennettä. Tie päättyy noin kahdeksan kilometriä ennen asemaa. Sinne kuljetaankin jalkaisin, moottorikelkalla tai mönkijällä.

Avoinna olevan työpaikan työtehtäviin kuuluu ekosysteemin ja ilmakehän mittaamiseen tarkoitetun SMEAR-aseman ja muiden teknisten mittausjärjestelmien ylläpito, huolto ja kehittäminen sekä mittausdatan laadunvalvonta, käsittely ja tallennus.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.