Vaatesuunnittelu: Tytti Ala­pie­ti suun­nit­te­lee Pi­ki­saa­res­sa ui­ma­pu­ku­ja ja muita vaat­tei­ta

Uimavedet: Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on

Tilaajille

Suo­ma­lais­ten vauraus on asun­to-omis­tuk­sis­sa, ruot­sa­lai­set si­joit­ta­vat pörs­siin – "Toi­vee­ni on, että suo­ma­lais­ten va­ral­li­suus olisi vähän pa­rem­min ha­jau­tet­tua"

Suurin osa Suomen kotitalouksien varallisuudesta on kiinni asunnoissa. Rahoitusvarallisuus, kuten osakkeiden arvo, on kasvanut viime vuosina erityisesti rikkaimpien keskuudessa. Suomalaisten varallisuus on jakaantunut moniin paikkoihin ja järjestelmiin, ja siksi todellista kuvaa vauraudesta on vaikeaa selvittää. Asiantuntija muistuttaa, että sijoitusten hajauttaminen on yksi menestyksellisen säästämisen kulmakivistä.

Suurin osa suomalaisten varallisuudesta koostuu omistusasunnosta.
Suurin osa suomalaisten varallisuudesta koostuu omistusasunnosta.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Suurin osa suomalaisten varallisuudesta koostuu omistusasunnosta. Muuta reaaliomaisuutta ovat metsät, maa-alueet ja esimerkiksi autot.

Valtaosa suomalaisten suosimasta varallisuudesta ei juuri kasvata arvoaan vuosittain. Tilastokeskuksen mukaan asuntojen hinnat ovat pysyneet hyvin samantasoisina viime vuosina. Varallisuustilannetta kaupunkien ja muiden alueiden välillä tasoittaa se, että kaupunkialueilla useampi asuu vuokralla, jolloin reaaliomaisuutta omaisuusasuntojen muodossa ei ole.