Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Oulu: Ro­tuaa­rin palloa vaivaa mys­ti­nen vika, jota sel­vi­te­tään edel­leen

Luitko jo tämän: Suun­nis­tus­ki­sa sai uuden kään­teen, kun Mu­hok­sen met­säs­tä löytyi Kel­los­ta ka­don­nut nainen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Suo­ma­lais­lah­joit­ta­ja teki his­to­riaa: Antoi kuusi mil­joo­naa euroa Uni­ce­fil­le - iso osa menee Syyrian lap­sil­le

uomalainen lahjoittaja on tehnyt historiaa antamalla kuusi miljoonaa euroa lastenjärjestö Unicefille. Kyseessä on suurin Unicefille koskaan annettu ensilahjoitus.

Nuori poika seisoi ikkunassa Lähi-idästä tulevien pakolaisten keskuksessa Serbiassa. Keskuksessa lasten koulunkäynnin on organisoinut Unicef.
Nuori poika seisoi ikkunassa Lähi-idästä tulevien pakolaisten keskuksessa Serbiassa. Keskuksessa lasten koulunkäynnin on organisoinut Unicef.
Kuva: DJORDJE SAVIC

Suomalainen lahjoittaja on tehnyt historiaa antamalla kuusi miljoonaa euroa lastenjärjestö Unicefille. Kyseessä on suurin Unicefille koskaan annettu ensilahjoitus. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

Lahjoitusrahoista kolme miljoonaa ohjataan hätäapuun, ja siitä suurin osa Syyrian lapsille. Loput rahat järjestö käyttää lasten hyväksikäytön ja väkivallan vastaiseen työhön Boliviassa ja Vietnamissa.

Lahjoittaja haluaa pysytellä nimettömänä.

Hän kertoo Unicefin blogissa, että ajatus suurlahjoituksesta syntyi ahdistavien uutisten perusteella. Lahjoittaja valitsi kohteeksi Unicefin, koska hän ja hänen puolisonsa halusivat auttaa lapsia.

– Pidän siitä, että Unicef pystyy toimimaan vaikeissakin olosuhteissa, esimerkiksi Syyriassa, ja kykenee viemään avun perille.