Päätoimittajan kolumni: Viina vie urat, perheen ja ter­vey­den, mutta mitäpä siitä?

Vanhat kuvat: Lu­mi­lau­tai­lun suosio nousi 2000-lu­vul­la ja nuoriso väsäsi omia hyp­py­rei­tä

Luitko jo tämän: Kym­me­nen ou­lu­lais­opet­ta­jat ker­to­vat, että van­hem­mil­ta tulee rajuja ja asiat­to­mia vies­te­jä

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Suo­ma­lai­nen gini pal­kit­tiin kan­sain­vä­li­ses­sä kil­pai­lus­sa

Isokyröläisen tislaamon Napue-gini valittiin sarjansa parhaaksi kansainvälisessä kilpailussa.

-
Kuva: Outi Montonen

Isokyröläisen tislaamon Napue-gini valittiin sarjansa parhaaksi kansainvälisessä kilpailussa. Kotimainen juoma osallistui International Wine and Spirit Competion -kilpailuun, jonka palkinnot julkistettiin tänään.

Kyrö Distillery Companyn valmistama Napue valittiin ensimmäistä kertaa järjestetyn Gin&Tonic -sarjan parhaaksi 150 kilpailijan joukosta.

Arvostettua IWSC-kilpailua on järjestetty vuodesta 1969 asti. Maailman parhaita viinejä, väkeviä ja liköörejä arvioivan kilpailun kansainvälinen tuomaristo koostuu 250 asiantuntijasta.

Kyrö Distillery on viiden ystävän vuonna 2012 perustama tislaamo, joka sijaitsee vanhassa Oltermannin juustomeijerissä Isokyrössä. Napue-giniä tislaamo on valmistanut vuodesta 2014 lähtien.

Käsin pullotetun Napuen valmistamiseen käytetään muun muassa koivunlehtiä, tyrniä, katajanmarjoja ja ruisetanolia.