Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Koti: Vauva pani ou­lu­lai­sen Kar­ja­lan perheen huo­ne­jär­jes­tyk­sen uusiksi

Keskoset: Ii­läi­nen Vera Tur­ti­nen painoi syn­tyes­sään vain 500 grammaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Su­ku­pol­vien vas­tuus­ta – Suomi on ta­lou­del­li­ses­ti vä­hin­tään yhtä sairas ja ha­jal­laan kuin maamme oli sodan aikana, mutta sitä ei haluta nähdä

Tässä kirjoituksessa käsite sukupolvi tarkoittaa 30 vuotta. Tämän kirjoituksen tarkoittaman sukupolven aika alkoi vuonna 2008. Suomen valtion velka oli silloin noin 54 miljardia euroa. Edellisen sukupolven ajan alkaessa, 1978, velkaa oli noin kaksi miljardia euroa ja lopussa, 2007, noin 56 miljardia euroa.

Nykysukupolven puolivälissä, vuoden 2023 lopussa, nyt laaditun ensi vuoden budjetin mukaan, Suomen valtion velka on jo vajaa 150 miljardia euroa! Velan suuri määrä selittyy sillä, että sukupolvemme on elänyt jokaisen vuotensa yli varojensa aina uutta lisävelkaa tehden!

Eikö jokaisen sukupolven pitäisi – vaikka kuinka suurista vaikeuksista huolimatta – elää pääsääntöisesti omillaan. Ei jatkuvasti yli varojen elämällä, velkaa ottamalla ja ne tulevilla sukupolvilla maksattamalla.

Niin ei tehneet Suomen sukupolvet ennen vuotta 1978.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.