Stubb aikoo selvitä mi­ni­hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta no­peas­ti

Kokoomuksen puoluejohtajaksi valittu Alexander Stubb sanoo olevansa varma, että minihallitusneuvotteluissa saavutetaan kelpo tulos jo ennen juhannusta.

Kokoomuksen puoluejohtajaksi valittuAlexander Stubb sanoo olevansa varma, että minihallitusneuvotteluissa saavutetaan kelpo tulos jo ennen juhannusta. Tuleva pääministeri Stubb uskoo rakentavaan yhteistyöhön SDP:tä johtavan valtiovarainministeri Antti Rinteen kanssa.

Stubb korostaa, että hallituksen kehyspäätöksistä on pidettävä kiinni. Hän sanoi jo keskustelleensa valtiovarainministeri Rinteen kanssa siitä, että on löydettävä keinoja työllisyyden ja talouskasvun parantamiseksi.

Stubb sanoi soittaneensa heti valintansa jälkeen kaikille hallituspuolueiden puheenjohtajille ja saaneensa saman tien onnittelupuhelun Ruotsin pääministeriltä Fredrik Reinfeldtiltä.

Stubb lupasi valinnan jälkeen puoluekokousväelle, että kokoomus voittaa ensi kevään eduskuntavaalit "isosti". Linjanvedot hän sanoi tekevänsä huomenna.

Ministerit vaihtuvat

Kokoomuksen ministereihin tulee ainakin kahden ministerin vaihdos, sanoi Stubb ensimmäisessä tiedotustilaisuudessaan. Vaihdoksia tulee väkisinkin ainakin kaksi, kun nykyinen pääministeri Jyrki Katainen lähtee Suomen EU-komissaariksi ja kunta- ja liikenneministeri Henna Virkkunen lähtee EU-parlamentaarikoksi. Myös Stubbin oma paikka eurooppa- ja ulkomaankauppaministerinä vapautuu.

Stubb ei ottanut vielä kantaa mahdollisiin muihin ministerivaihdoksiin, mutta sanoi jo heti voittonsa jälkeen todenneensa, että kokoomuksen tulevaisuuden joukkueessa ovat myös Paula Risikko, Jan Vapaavuori ja Petteri Orpo.

Eduskuntaryhmää johtavan Orvon mukaan kokoomus lähtee puheenjohtajavaalista huolimatta yhtenäisenä puoluekokouksesta eteenpäin. Orpo oli hävinneen ehdokkaan Jan Vapaavuoren takana.

Orpo sanoi Vapaavuoren olevan politiikan ammattimies, joka miettii tulosta ja tappiotaan hetken aikaa ja on sen jälkeen täysillä rivissä.

Lue henkilökuva kokoomuksen uudesta puheenjohtajasta Alexander Stubbista.