STT: Uu­den­maan eristys alkaa jo ensi yönä, sadat po­lii­sit val­mii­na töihin

STT:n tietojen mukaan Uudenmaan eristys alkaa vuorokauden vaihtuessa lauantaiksi. Eduskunnan on määrä päättää asiasta tänään.

Helsinkiin ja muualle Uudellemaalle saapumiseen ja sieltä lähtemiseen tulee tänään muitakin rajoituksia kuin rullaluistelukielto. Koko maakunta eristetään.
Helsinkiin ja muualle Uudellemaalle saapumiseen ja sieltä lähtemiseen tulee tänään muitakin rajoituksia kuin rullaluistelukielto. Koko maakunta eristetään.
Kuva: MAURI RATILAINEN

Myös varusmiehet hälytetään heti apuun eduskunnan päätöksen tultua.

STT:n tietojen mukaan Uudenmaan eristys alkaa vuorokauden vaihtuessa lauantaiksi. Eduskunnan on määrä päättää Uudellemaalle esitetyistä liikkumisrajoituksista tänään.

Helsingin poliisilaitoksen poliisikomentaja Lasse Aapio sanoo STT:lle, että poliisissa on otettu huomioon tietty aikaikkuna, jolla eduskunnan päätös voisi tänään tulla. Aapio ei ota kantaa siihen, mihin aikaan Uudenmaan eristys alkaisi.

Aapion mukaan useat sadat poliisit ovat valmiina liikennevalvontaan jo tänään, jos liikkumisrajoituksista tulee päätös. Aapion mukaan myös varusmiehet hälytetään apuun heti eduskunnan päätöksen tultua. Poliisi antoi virka-apupyynnön Puolustusvoimille eilen.

Poliisissa on varauduttu siihen, että rajoitukset astuisivat voimaan tämän päivän aikana. Liikkumisrajoituksia valvomaan kiinnitetyt poliisit ovat valmiina niin, että tehtävään päästään lähtemään mahdollisimman nopeasti.

–  Me odotamme, tuleeko päätöstä vai ei. Jos päätös tulee, laitamme sen viipymättä täytäntöön, Aapio sanoo.

Tiesulut on tarkoitus saada myös saman tien Uudenmaan maakunnan rajoille, Aapio kertoo. Maakunnan rajoille on tulossa 30–40 sulkupistettä. Teiden lisäksi poliisi valvoo rautatie- ja lentoliikennettä.

Aapion mukaan valvontaan kiinnitetyt poliisit siirtyvät muihin työtehtäviin, jos rajoitukset eivät astu voimaan vielä tänään.

Eduskunta käsittelee liikkumisrajoituksia tänään mahdollisesti jo iltapäivän aikana. Eduskunta kokoontuu täysistuntoon kello 13.

Hallitus kertoi keskiviikkona esittävänsä Uudellemaalle tiukkoja liikkumisrajoituksia. Maakuntaan tulo ja sieltä poistuminen aiotaan kieltää, ja liikkumisrajoitusten on määrä kestää noin kolme viikkoa 19. huhtikuuta asti.