Stora Enson kun­nos­sa­pi­to­yh­tiö aloit­taa yt-neu­vot­te­lut Oulussa – yh­tiös­tä saa­te­taan ir­ti­sa­noa jopa 50 hen­ki­löä

Neuvottelujen piiriin kuuluu koko Efora Oy:n Oulun tehtaalla työskentelevä henkilöstö.

Efora Oy saattaa irtisanoa Oulussa jopa 50 Stora Enson Oulun-tehtaan kunnossapidosta vastaavaa henkilöä.
Efora Oy saattaa irtisanoa Oulussa jopa 50 Stora Enson Oulun-tehtaan kunnossapidosta vastaavaa henkilöä.
Kuva: Torvinen Maiju

Stora Enson tytäryhtiö Efora Oy aloittaa yhteistoimintaneuvottelut Oulun paperitehtaan henkilöstönsä kanssa.

Neuvottelujen piiriin kuuluu 127 henkilöä, mikä on koko Eforan Oulun tehtaalla työskentelevä henkilöstö. Arvioitu henkilöstön vähennystarve on enintään 50 henkilöä.

Efora vastaa Stora Enson Oulun-tehtaan kunnossapidosta. Nyt alkavat yt-neuvottelut liittyvät Stora Enson toukokuiseen päätökseen muuttaa Oulun paperitehdas pakkauskartonkitehtaaksi.

Stora Enso ilmoitti toukokuussa Oulun paperitehtaan muuttamisesta pakkauskartonkitehtaaksi. Paperikone 7 muutetaan aaltopahvin pintakartonkia kraftlaineria valmistavaksi koneeksi. Paperikone 6 ja arkittamo suljetaan. Tuotanto muunnetulla koneella käynnistyy vuoden 2020 loppuun mennessä.

– On selvää, että jos tehtaalla tapahtuu isoja muutoksia, myös tukitoimintoja on arvioitava sen mukaan. Jatkossa toisen paperikoneen ja arkittamon kunnossapitoa ei enää tarvita. Efora on nyt katsonut tilannetta ja todennut yt-neuvottelut tarpeellisiksi, Stora Enson viestintäjohtaja Satu Härkönen sanoo.

Stora Enso ja Efora eivät vielä lähde arvioimaan henkilöstön tarkempaa vähennystarvetta tai sitä, voidaanko Oulusta irtisanottaville kenties tarjota töitä muualla.

– Nämä asiat tarkentuvat neuvottelujen aikana. Lopulliset päätökset Eforan Oulun tulosyksikön henkilöstövaikutuksista tehdään sen jälkeen, kun yt-neuvottelut ovat päättyneet, Härkönen muistuttaa.

Efora Oy huolehtii Stora Enson kunnossapidosta yhdeksällä paikkakunnalla Suomessa. Efora on Stora Enson tytäryhtiö, jolla on noin 900 työntekijää.

Eforan toimitusjohtaja Pekka Ruutu toteaa, että kun kunnossapidon tarve paikallisesti vähenee, muutoksiin täytyy reagoida.

– Toiset Eforaa koskevat yt-neuvottelut ovat meneillään Kiteellä. Stora Enson sahaliiketoiminnassa suunnitellaan tuotannon keskittämistä, ja se näkyy mahdollisesti Kiteen sahan sulkemisena, Ruutu kertoo.

– Muutoin Eforalla on mennyt viime aikoinakin aika hyvin ja suunnitelmien mukaisesti.