Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Stop Tal­vi­vaa­ra moittii on­net­to­muus­tut­kin­taa

Stop Talvivaara -liike ei ole tyytyväinen tehtyyn onnettomuustutkintaan kaivosyhtiö Talvivaaran kipsisakka-altaan vuodosta.

Stop Talvivaara -liike ei ole tyytyväinen tehtyyn onnettomuustutkintaan kaivosyhtiö Talvivaaran kipsisakka-altaan vuodosta.

Liikkeen mukaan onnettomuuden olennaiset syntysyyt sivuutettiin ja koko tilannetta tarkastellaan vain teknisenä onnettomuutena, jolloin yhtiön hallituksen ratkaisuja ei tarvitse puida.

Liikkeen mukaan tilanne on kaivoksella edelleen kriittinen, ja nyt tarvitaan nopeita toimia kaivoksen riskitason laskemiseksi.

"Pidämme käsittämättömänä sitä, että kipsisakka-altaan vuodosta on kulunut jo yli vuosi ja silti näitä happamaksi muutettuja jätevesiä ei ole saatu neutraloitua", Stop Talvivaara kirjoittaa tiedotteessa.

Neutralointi vähentäisi liikkeen mukaan olennaisesti uraanin ja muiden metallien riskiä sakkauttamalla ne altaiden pohjalle; tämä on liikkeen mukaan laiminlyönti, joka on jäänyt huomaamatta onnettomuustutkintalautakunnalta.