Pääkirjoitus: Ei laak­soa, ei kuk­ku­laa – vaa­ka­suo­ra ta­lou­den kas­vu­käy­rä lisää sääs­tö­pai­nei­ta

Luitko jo tämän: Ase­ma­kaa­vois­ta va­li­tuk­set menevät Oulussa läpi ää­rim­mäi­sen harvoin

Kalevan vaalivartti: Se­bas­tian Tynk­ky­sen so­me­tai­dot ja tapaus Mikko Kärnä

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

SRK: "Emme halua suo­jel­la ri­kol­li­sia"

Vanhoillislestadiolainen herätysliike piti tänään tiedotustilaisuuden lastensuojelusta.

SRK:n tiedotustilaisuudessa johtokuntaa edustivat toinen varapuheenjohtaja Viljo Juntunen (vas.), puheenjohtaja Olavi Voittonen ja varapuheenjohtaja Matti Taskila. SRK:n tiedotustilaisuus järjestetään Oulussa.
SRK:n tiedotustilaisuudessa johtokuntaa edustivat toinen varapuheenjohtaja Viljo Juntunen (vas.), puheenjohtaja Olavi Voittonen ja varapuheenjohtaja Matti Taskila.
SRK:n tiedotustilaisuudessa johtokuntaa edustivat toinen varapuheenjohtaja Viljo Juntunen (vas.), puheenjohtaja Olavi Voittonen ja varapuheenjohtaja Matti Taskila.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistys (SRK) ilmoitti ottavansa vakavasti tutkija Johanna Hurtigin viime viikolla julkaistussa tutkimuksessa esille nousseet kysymykset. Tutkimuksen mukaan hyväksikäyttövyyhti on kytköksissä yhteisön rakenteisiin, kuten anteeksiantoon ja armoon.

SRK piti Oulussa tiedotustilaisuuden lastensuojelusta tänään torstaina.

SRK:n johtokunnan puheenjohtaja Olavi Voittonen vakuutti tiedotustilaisuudessa, ettei liikkeessä ole enää puhujina tai johtotehtävissä ihmisiä, jotka ovat syyllistyneet lapsen seksuaalisen hyväksikäyttöön.

Voittoselta kysyttiin, eikö hän usko tutkimusta, jossa sellaisesta kuitenkin kerrotaan. Voittonen vastasi, ettei tapauksia ole heidän tiedossaan.

Tapahtumien vuoksi liikkeessä pohditaan jatkossa myös rakenteiden uudistamista.

Tiedotustilaisuudessa esitettiin useita kysymyksiä liittyen siihen, miten liikkeen johto reagoi hyväksikäyttötapauksiin.

"Mikäli ripissä on ilmi tullut selkeä rikos, ripin vastaanottajan tulee myös kantaa vastuuta siitä, että ripittäytynyt ilmoittautuu viranomaiselle. Rikoksesta on kärsittävä lain mukainen rangaistus", SRK:n johtokunnan varapuheenjohtaja Matti Taskila sanoi.

Liikkeen johto pahoitteli sitä, että hyväksikäytön uhreja on aikoinaan laiminlyöty. Pääsihteeri Tuomas Hänninen myönsi olleensa sinisilmäinen.

"Emme hae sääliä, mutta ehkä ymmärrystä. On yritetty tehdä kaikki se, mitä tehtävissä on. Emme halua suojella rikollisia", totesi  Hänninen tiedotustilaisuuden lopuksi.

Linkki: Kaleva.fi seurasi tiedotustilaisuuden hetki hetkeltä