Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa tar­joil­lun oudon ha­jui­sen jau­he­li­ha­kei­ton syy selvisi

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

So­sio­no­mis­ta ta­sa­ver­tai­nen asian­tun­ti­ja var­hais­kas­va­tuk­seen

Uuden varhaiskasvatuslain (2018) myötä 31.7.2023 jälkeen valmistuvat sosionomit saavat varhaiskasvatuksen sosionomin pätevyyden varhaiskasvatuksen opettajan pätevyyden sijaan.

Laissa ei ole määritelty tarkemmin sosionomin toimenkuvaa, joten kunnissa määritellään itsenäisesti varhaiskasvatuksen sosionomin toimenkuvaa ja työn vaativuuden arviointia.

Kunnissa ja valtakunnallisestikin tulisi huomata, että sosionomi (AMK) on korkeakoulutettu asiantuntija, joka osaamisellaan tuo paljon lisäarvoa varhaiskasvatuksen laatuun. Sosionomilla on kattavat tiedot ja taidot toimia sekä moniammatillisen työyhteisön jäsenenä että esimiehenä.

Molemmat, sekä sosionomi (AMK) että varhaiskasvatuksen opettaja, ovat alemman korkeakoulututkinnon suorittaneita. Silti monessa kunnassa suunnitellaan, että varhaiskasvatuksen sosionomi saisi pienempää palkkaa varhaiskasvatuksessa kuin varhaiskasvatuksen opettaja.

Sosionomilla (AMK) on kattavat tiedot lapsen kasvusta ja kehityksestä sekä varhaisesta vuorovaikutuksesta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.