Mainos

So­siaa­li­ses­sa me­dias­sa jul­kais­ta­vat tarinat nos­ta­vat esiin vuoden pai­kal­lis­yh­dis­tyk­sek­si valitun Sii­ka­joen yrit­tä­jät

Siikajoella yrittäjien toimintaa vauhdittaa Virta-hanke. Sen tuo alueen yrittäjät tutuiksi riippumatta siitä, kuuluvatko he paikallisyhdistykseen.

Siikajoen paikallisyhdistys sai alueellisen tunnustuksen. Perusteena on muun muassa aktiivinen yhteydenpito kuntaan, hyvä tiedottaminen ja positiivinen jäsenmäärän kehitys. Palkinnon otti vastaan puheenjohtaja Kirsi Kivioja.
Siikajoen paikallisyhdistys sai alueellisen tunnustuksen. Perusteena on muun muassa aktiivinen yhteydenpito kuntaan, hyvä tiedottaminen ja positiivinen jäsenmäärän kehitys. Palkinnon otti vastaan puheenjohtaja Kirsi Kivioja.
Kuva: Ester van Dam

Siikajoella yrittäjien toimintaa vauhdittaa Virta-hanke. Sen tuo alueen yrittäjät tutuiksi riippumatta siitä, kuuluvatko he paikallisyhdistykseen. Keskeisin keino on yrittäjätarinat, jotka julkaistaan sosiaalisessa mediassa.

Siikajoen yrittäjät valittiin viime vuoden paikallisyhdistykseksi. Tunnustuksen otti vastaan puheenjohtaja Kirsi Kivioja.

Tuomiojalla asuva ja Mainosdraivi-mainostoimistoa pyörittävä Kivioja on idearikas tehopakkaus. Yrittäjien tapaamisissa syntyneet ajatukset kasvoivat Virta-hankkeeksi.

”Virta on äänitorvi kaikille Siikajoen yrittäjille. Teen yrittäjätarinat kaikista halukkaista yrittäjistä, myös maatalousyrittäjistä ja liiketoimintaa tekevistä yhdistyksistä.”

Aiheena on, miten minusta tuli yrittäjä. Toimenpiteisiin kuuluvat myös omat videot Youtube-palveluun. Yhteistyössä paikallislehden kanssa tehdään podcast-tallenteet.

Virta-hankkeessa haetaan yhteisöllisyyttä ja aktiivisuutta. Se ei ole yksittäisen yrittäjän menekinedistämistä eikä kuntamarkkinointia, vaan siitä hyötyvät sekä yrittäjät, kunta että kuntalaiset.

”Virta-hanke luo mielikuvaa ja hyvää henkeä, että Siikajoella on hyvä yrittää. Ihmiset alkavat uskoa siihen ja se toimii.”

Virta-hanke on vauhdittanut paikallisten yrittäjien toimintaa. Hankkeen Facebook-sivut saivat parissa viikossa yli kolmesataa tykkäystä.

Yrittäjille järjestetään teemailtoja ja -aamuja. Yhdistys on huolehtinut hyvin tiedottamisesta sekä yhteyksistä kuntaan.

Yksi peruste tunnustukselle oli, että pienessä kunnassa yrittäjäyhdistyksen jäsenkehitys on ollut positiivinen. Järjestäytymisaste prosentteina on keskimääräistä korkeampi. Uusille jäsenille lähetetään sähköposti kiitoskortin kanssa.

Kivioja siirtyi vuonna 2015 Uudenmaan Yrittäjistä Siikajoelle. Vuonna 2017 hänen valittiin yhdistyksen hallitukseen ja hänen vastuulleen tuli tiedottaminen. Vuonna 2019 hänet valittiin puheenjohtajaksi ja hän jatkoi myös tiedottajan roolissa.

”Kutsun itseäni julkiseksi kailottajaksi.”

”Meidän kunnanjohtaja sanoi, että Siikajoella ei vain yritetä, täällä myös onnistutaan. Mietin sitä ja lyhensin siitä hankkeelle sloganin: onnistutaan yrittämällä”, Kivioja kertoo.