Si­vul­li­nen heitti puu­kot­ta­jaa lasilla - "e­rit­täin an­sio­kas­ta toi­min­taa"

Myllytullin ruokalassa ollut rakennusinsinööri heitti puukottajaa lasilla ja juoksi hänen perässään portaikossa.

-
Kuva: Venla Tornberg

Myllytullissa neljää ihmistä puukottanut nuori mies olisi voinut saada enemmän tuhoa aikaan, jos ruokalassa ollut ulkopuolinen mies ei olisi toiminut niin esimerkillisesti.

Rikoskomisario Petri Savela Oulun poliisista kertoo, että ruokalassa ollut rakennusinsinööri oli heittänyt puukottajaa juomalasilla ja lähtenyt juoksemaan hänen peräänsä.

Nuori mies oli paennut portaikkoon, jossa hän oli puukottanut vielä kahta opiskelijaa. Hänen pakomatkansa oli kuitenkin päättynyt koulun aulaan.

"Mies oli käskyttänyt puukottajaa menemään maahan ja luopumaan aseistaan", kertoo Savela. Pojalla oli ollut mukanaan kolme puukkoa.

Savelan mukaan nuorukainen oli suostunut menemään maahan kohtalaisen helposti, eikä häneen tarvinnut käydä käsiksi. Sivullisen lisäksi paikalla oli tuossa vaiheessa myös koulun vahtimestari. "He olivat lähinnä pitäneet puukottajaa kiinni siihen asti, että poliisi tuli, ja siirtäneet puukkoja kauemmaksi", Savela kertoo.

Rikoskomisarion mukaan ruokalassa ollut ulkopuolinen mies toimi erittäin ansiokkaasti. Jos puukottajan toimiin ei olisi puututtu niin nopeasti, hän olisi voinut saada paljon enemmän tuhoa aikaan.

Savela sanoo, että välikohtaus oli ohi erittäin nopeasti, sillä etäisyydet koulun sisällä ovat lyhyet. "Ei siihen kulunut montaa minuuttia."

16-vuotias oululaisnuorukainen puukotti yhteensä neljää ihmistä Oulun seudun ammattiopiston Myllytullin yksikössä torstaina aamupäivällä. Kaksi puukotusta tapahtui ruokalassa.

Opiskelijan kiinniottanut rakennusinsinööri ei kuulu koulun henkilökuntaan, vaan hän oli ollut Osaon ruokalassa syömässä.

Juttussa oli aluksi, että 16-vuotias poika olisi puukottanut neljää opiskelijaa. Lause muutettiin muotoon "neljää ihmistä". Juttua muokattiinkello 23:23.