Pääkirjoitus: Tark­kaa­vai­suus her­paan­tui – valtio luotti For­tu­min osaa­mi­seen so­keas­ti

Kaleva Mün­che­nissä: Samuel Purola myönsi, ettei ollut par­haas­sa iskussa EM-vä­li­eräs­sä – "Ka­le­van kisojen jälkeen on ollut vähän takki tyhjä"

Sil­min­nä­ki­jä: Susi juoksi Ala­ky­län­tie­tä Kii­min­gin ja Oulun välillä – iso harmaa eläin hyppäsi metsään ri­va­kas­ti auton tul­les­sa

Susi jolkotteli Alakyläntietä Oulun ja Kiimingin Alakylän välillä lauantaina iltapäivällä. Eläimen nähnyt Tirinkylässä asuva Timo Peltola sanoo, että kyseessä oli hänen tietojensa ja näkemänsä perusteella susi.

Todennäköisesti susi liikuskeli lauantaina Kiimingin Alakylän ja Oulun välillä. Tirinkyläläinen TImo Peltola näki ison eläimen Alakyläntiellä. Arkistokuva ei liity tapaukseen.
Todennäköisesti susi liikuskeli lauantaina Kiimingin Alakylän ja Oulun välillä. Tirinkyläläinen TImo Peltola näki ison eläimen Alakyläntiellä. Arkistokuva ei liity tapaukseen.
Kuva: Katja Lehto

Susi jolkotteli Alakyläntietä Oulun ja Kiimingin Alakylän välillä lauantaina iltapäivällä.

Eläimen nähnyt Tirinkylässä asuva Timo Peltola sanoo, että kyseessä oli hänen tietojensa ja näkemänsä perusteella susi.

Peltola ajoi Alakyläntietä kaupunkia kohti, kun hän Alakylän ja Oulun välisen osuuden puolen välin tienoilla näki suuren eläimen kulkevan tien laidalla. Hän tarkentaa paikkaa, että se oli Ruskon Betonin maanottopaikasta vähän matkaa Ouluun päin.

– Se oli sellainen harmaa iso mörrikkä, näkemieni kuvien perusteella aivan suden näköinen. Koirasta se poikkesi esimerkiksi siten, että se oli tosi vihainen liikkeissään, kun se hyppäsi tieltä metsään auton tullessa vastaan, Peltola kuvailee.

Vanhempi konstaapeli Janne Törmänen Oulun johtokeskuksesta kertoi sunnuntaina illalla, että poliisille asti ei kuitenkaan ole tullut ilmoitusta suden liikkumisesta Oulun alueella.

Noin kuukausi sitten Kalimenkylällä ja Ritaharjussa Oulussa liikuskeli jäljistä päätellen susiyksilö. Löydetyt tassunjäljet kävi varmistamassa suden jättämiksi Haukiputaan riistanhoitoyhdistyksen petoyhdyshenkilö.


Juttua päivitetty 13.5. kello 21.22: Lisätty poliisin antamat tiedot, ettei sudesta ole toistaiseksi tehty poliisille ilmoitusta.