Metsästys: Poh­jois-Poh­jan­maal­le myön­net­tiin luvat 25 il­vek­sen kaa­ta­mi­seen

Huumerikokset: Oikeus tuo­mit­si eh­dot­to­mia van­keus­ran­gais­tuk­sia tör­keis­tä huu­maus­ai­ne­ri­kok­sis­ta Oulussa

Mainos: Kalevan ti­laa­jan kump­pa­nie­tu­na liput puoleen hintaan Kär­pät-Pe­li­cans ke 27.10. peliin.

Si­ka­inf­luens­saan kuollut Suo­mes­sa yli 40, kaksi pe­rus­ter­vei­tä

Sikainfluenssan aiheuttamia kuolemantapauksia on tullut Suomessa viranomaisten tietoon 41.

Sikainfluenssan aiheuttamia kuolemantapauksia on tullut Suomessa viranomaisten tietoon 41. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessorin Petri Ruudun mukaan valtaosalla heistä on ollut jokin perussairaus.

--?Perusterveitä potilaita on ollut kaksi. Toinen oli lapsi ja toinen aikuinen, Ruutu sanoi Lääkäripäivillä Helsingissä torstaina.

Syksyn pandemian aikana sikainfluenssaan sairastui ainakin kymmeniätuhansia ihmisiä. Heistä runsaan 7?000:n tartunta varmistettiin laboratoriossa. Sairaaloissa on hoidettu noin 1?500:aa potilasta.

Tautia vastaan on rokotettu noin 1,7 miljoonaa suomalaista. Rokoteannoksia on jaettu kuntiin yli kaksi miljoonaa, ja loput rokotteet saadaan jaettua alkukevään aikana. Viranomaiset suunnittelevat myös tiedotuskampanjaa laimean rokotusinnon nostamiseksi.

Suomi ei kuitenkaan ole ainoa maa, joka tuskailee laimean rokotusinnon kanssa. Esimerkiksi Saksa on ilmoittanut myyvänsä miljoonia rokotteita ulkomaille, koska kotimaassa rokotteille ei ole ollut tarpeeksi kysyntää.