Pääkirjoitus: Oulu aikoo ottaa rä­vä­käs­ti velkaa ja luottaa suur­in­ves­toin­tien tuovan hyvää satoa jo muu­ta­man vuoden päästä

Oikeudenkäynnit: Hii­ro­sen hen­ki­ri­kok­ses­ta syy­tet­ty mies vyö­ryt­ti oi­keu­des­sa syytä toisen nis­koil­le

Vastaa kyselyyn: Pi­täi­si­kö Pohteen hoi­ta­jil­le mak­se­tut vir­heel­li­set palkat jättää pe­ri­mät­tä?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Sie­lun­sis­kot

Peltokurki-yhtyeen kappaleet syntyvät symbioottisesti yhdessä

Oulu
Visuaalisuus on tärkeä osa Peltokurkea, yhtyeen laulajat ja lauluntekijät Anna Peltomaa ja Emma Kurkinen kertovat.
Visuaalisuus on tärkeä osa Peltokurkea, yhtyeen laulajat ja lauluntekijät Anna Peltomaa ja Emma Kurkinen kertovat.
Kuva: Mikko-Pekka Karlin

Oululainen folkpop-yhtye Peltokurki on kahden naisen symbioottinen kokonaisuus. Yhtyeen laulajat ja lauluntekijät Anna Peltomaa ja Emma Kurkinen työstävät kappaleet yhdessä molempien ideoita punoen.

– Meillä ei ole perinteistä jakoa musiikin tekemisessä. Mietimme, kirjoitamme ja sovitamme kappaleet yhdessä. Kappaleisiin punoutuu meidän molempien ideat, Peltomaa kertoo.

– Kun teemme kappaleita, molemmat vain tuntevat miten kappaleen pitäisi mennä. En haluaisi tehdä yksin musiikkia, se olisi aivan erilaista, Kurkinen kertoo.

Ajatus syntyi metsätöissä

Peltokurjen musiikillinen siemen istutettiin yhteisellä metsänistutusreissulla Posiolla. Työkaverit yllyttivät musikaalisia naisia tekemään karonkkaa varten istutuslaulun.

– Kappale syntyi parissa viikossa. Toki kyseessä oli huumoribiisi, Peltomaa kertoo.

Saman vuoden syksyn aikana duo alkoi työstää musiikkia yhdessä. Luovan syksyn aikana myös syntyivät monet yhtyeen tulevan levyn kappaleista.

Monet luulevat Peltomaata ja Kurkista siskoksiksi, sillä kaksikolla on jopa kaksosmainen yhteys.

– Olemme herkkiä toisten tunteille. Meillä on syvä yhteys, olemme sielunsiskoja, Peltomaa miettii.

Ystävyyden ylistyslaulu

Yhtyeen uusi single En unohda teitä julkaistaan keskiviikkona. Tuore julkaisu tulee myös koululaisille tutuksi, sillä se pääsi Otavan Sydän 6 -oppikirjaan.

Kappaletta ei kuitenkaan lähdetty tekemään ulkoisesta paineesta.

– Kappaleen tekeminen on ollut prosessi. Se on syntynyt meidän omasta luomisvoimasta. Kappale päätyi oikeiden ihmisten korviin, Peltomaa kertoo.

– Kappale on ylistys ystävyydelle. Elämässä on kanssakulkijoita, joista osa kulkee mukana lyhyen aikaa, osa pidempään, mutta kaikki jättävät jälkensä, Kurkinen kuvaa.

– Mietimme, mikä on rikkautta ja voiko sitä mitata rahassa. Ystävyys ja rakkaus ovat lopulta kaiken ydin, Kurkinen korostaa.

Uutta singleä on mahdollista päästä kuulemaan myös livenä heti perjantaina, kun yhtye nousee Qstockissa Oulu-lavalle. Kyseessä on yhtyeen ensimmäinen iso festivaalikeikka, mutta myös muita esiintymisiä on kesän aikana tiedossa.

– Kyllä se vähän jännittää, mutta bändi kuulostaa hyvältä. On hienoa päästä kehittymään musiikillisesti, olemme paljon tehneet keikkaa duona ja triona, Kurkinen kertoo.

Peltokurki-yhtye

Anna Peltomaa

Emma Kurkinen

Joonas Kinnunen, rummut

Aleksis Kesti, basso/synabasso

Eerik Samula, kitara

Taneli Knuutinen, koskettimet

Lisäksi isoilla keikoilla Elina Korhonen, viulu