Pääkirjoitus: Me­taa­nia ei saa päästää il­ma­ke­hään – iki­rou­dan su­la­mi­nen on koh­ta­lo­kas­ta

Sanna Marin: Pää­mi­nis­te­ri vas­tai­li toi­mit­ta­jien ky­sy­myk­siin juh­li­mi­ses­taan

Se­los­ta­ja Jussi Eskola ja asian­tun­ti­ja Sami Jau­ho­jär­vi jät­tä­vät Ylen, siir­ty­vät osaksi Viap­layn ur­hei­lu­tii­miä – "Kak­si­kon kemia toimii eri­no­mai­ses­ti"

Sami Jauhojärvi siirtyy Yleltä Viasatin kanaville.
Sami Jauhojärvi siirtyy Yleltä Viasatin kanaville.
Kuva: Pekka Aho

Ylen monivuotinen suosikkiselostaja Jussi Eskola ja asiantuntijan sekä kommentaattorin tehtävissä toiminut olympiavoittaja Sami Jauhojärvi jättävät Ylen.

Kaksikko siirtyy osaksi Viaplayn urheilutiimiä. Talviurheilun kansainvälisten huipputapahtumien mediaoikeudet siirtyvät Nordic Entertainment Groupille, jonka tuotteisiin Viasatin kanavat kuuluvat.

Jauhojärvi on tyytyväinen, että hän saa jatkaa maastohiihdon kommentointia juuri Eskolan kanssa. Jauhojärvi painottaa, että suomalaiset ovat tottuneet maastohiihdon osalta menestykseen.

– Hiihto on kestävyyslajeista ainoa, josta säännöllisesti tulee arvokisamitaleita Suomeen, joten se selittänee kansan rakkautta lajia kohtaan. Meidän menestyvät urheilijamme ovat tällä hetkellä parhaassa iässään tuloksenteon suhteen, joten mitaleita heiltä on lupa odottaa myös tulevissa arvokisoissa, Jauhojärvi sanoo NENT Groupin tiedotteessa.

NENT Group Finlandin urheilupäällikkö Ville Klinga odottaa innolla Jauhojärven ja Eskolan palveluksia Viaplayn hiihtolähetyksissä.

– Kaksikon kemia toimii erinomaisesti, ja he tuovat lähetyksiin asiantuntemusta, kokemusta ja intohimoa. Tiedotamme jatkossa lisää Viaplayn hiihtolähetyksistä ja tekijöistä, Klinga kertoo.