Mainos

Sei­so­ma­työ­läi­sen jalkoja vaanii ki­vu­lias vaara – Ra­vin­to­la­pääl­lik­kö löysi avun jal­ka­ki­pui­hin Ky­bun-ken­gis­tä

Ravintolapäällikkönä ja kokkina työskentelevä Abdullah Yücel kärsi pitkään jalkakivuista, mikä söi seisomatyöläisen töissä jaksamista. Lukuisten kokeilujen jälkeen vaivaan löytyi kuitenkin apu, kun hän hankki työkengiksi jalkoja hellivät Kybun-kengät.

Hagia Sofian ravintolapäällikkö ja kokki Abdullah Yücel kertoo Kybun-kenkien auttaneen hänen jalkakipuihinsa.
Hagia Sofian ravintolapäällikkö ja kokki Abdullah Yücel kertoo Kybun-kenkien auttaneen hänen jalkakipuihinsa.

Ravintola Hagia Sofian ravintolapäällikkö ja kokki Abdullah Yücel oli kärsinyt jo vuoden piinallisista jalkavaivoista. Kantapäätä vihlovan kivun helpottamiseksi hän kokeili lukuisia tapoja: monenlaisia työkenkiä, hierontaa sekä kipulääkitystä. Kipu kuitenkin aina palasi.

Tilanne oli seisomatyötä tekevälle Yücelille ongelmallinen.

”Tässä työssä jalat ovat kovilla koko ajan, eikä istumataukojakaan voi pitää halunsa mukaan, jos on asiakkaita palveltavana”, Yücel kertaa.

Yücel kertoo etsineensä ja kokeilleensa monenlaisia työkenkiä, mutta törmäsi aina samaan ongelmaan.

”Yleisimpien työkenkien pohjat tuntuivat kovilta, mikä väsytti jalkoja. Varsinkin kun ravintolassamme on vielä lisäksi kovat kivilattiat”, hän taustoittaa.

Helpotus löytyi Kybun-kengistä

Etsintä tuli kuitenkin onnelliseen päätökseensä, kun Yücel törmäsi Medishopin mainokseen, joka esitteli Kybun-kenkiä. Mainoksessa luvattiin kenkien helpottavan tehokkaasti jalkakipuja, joten Yücel päätti kokeilla vielä kerran uudenlaisia kenkiä.

”Etsin Kybuneista arvosteluita, ja ihmiset olivat poikkeuksetta tyytyväisiä kenkiinsä. Uskalsin siten itsekin kokeilla ja olen kyllä ollut tyytyväinen”, Yücel kuvailee ostopäätöksensä muodostumista.

Kokki ei voi pitää istumataukoja halunsa mukaan, jos ravintola on täynnä asiakkaita. Siksi jalkojen hyvinvoinnilla ja työssä jaksamisella on suuri merkitys.
Kokki ei voi pitää istumataukoja halunsa mukaan, jos ravintola on täynnä asiakkaita. Siksi jalkojen hyvinvoinnilla ja työssä jaksamisella on suuri merkitys.

Kybunit tuntuivat jo ensi sovituksella mukavilta ja sopivilta jaloissa. Yücel kuvaileekin Kybun-kenkien pehmeää pohjatuntumaa jalkoja rauhoittavaksi. Hän kuitenkin kertoo yllättyneensä siitä, kuinka nopeasti kengät helpottivat hänen jalkakipujaan.

”Ensimmäisenä päivänä sanoin ravintolan omistavalle Jonna-vaimolleni, etteiväthän nämä mitään auta. Kuitenkin jo toisena päivänä huomasin kipujen alkavan helpottaa. Aluksi tuli siis ehkä vähän hätäiltyä”, Yücel hymähtää.

Sopivat erinomaisesti työkäyttöön

Yücel on kokannut Kybunit jaloissaan nyt reilun parin viikon ajan. Kivut ovat kaikonneet ja väsymyksen tunne jaloissa on helpottanut. Siten virtaa riittää työntekoon, ja keskittyminen pysyy kipujen sijaan työnteon kannalta olennaisissa asioissa.

Jalkojen terveyttä kohentavien ominaisuuksien lisäksi Yücel kiittelee Kybun-kenkien ulkonäköä ja valikoimaa. Erilaisten Kybun-kenkien joukosta hän valitsi itselleen siistit nahkaiset kengät, jotka sopivat työasuun ja ovat lisäksi helposti puhdistettavissa.

”Keittiössä välillä roiskuu ja kengät likaantuvat. Nämä kengät on kuitenkin helppo puhdistaa vaikkapa rasvasta ihan vain luutulla pyyhkimällä”, Yücel kertoo.

Yücel valitsi työkengikseen muuhun työasuun sopivat, siistit Kybun-kengät, jotka ovat lisäksi helposti puhdistettavat.
Yücel valitsi työkengikseen muuhun työasuun sopivat, siistit Kybun-kengät, jotka ovat lisäksi helposti puhdistettavat.

Työkenkiinsä tyytyväisenä hän suunnittelee hankkivansa lisäksi toiset, lämpimät talvikengät vapaa-ajan käyttöön. Varmaa on myös se, että jatkossa Kybun-kenkiä hankitaan Hagia Sofiaan enemmänkin.

”Miten kukaan voi tehdä tätä työtä, jos jalat väsyvät ja niihin sattuu? Kunnon kengillä työntekijät jaksavat työskennellä, kun taas väsyneenä ei jaksa tai pysty keskittymään”, Yücel korostaa työhyvinvoinnin ja jaksamisen merkitystä.

Kybun-kengissä jalka pääsee toimimaan luonnollisesti

Medishopin Anu Koutuaniemi toteaa Yücelin edustavan laajaa jalkavaivoista kärsivää seisomatyöläisten joukkoa, joka viettää pitkiä aikoja seisten tai kävellen kovilla alustoilla.

Juuri runsas kovilla alustoilla oleskelu altistaa jalan jatkuvalle rasitukselle, joka voi alkaa oireilla jalkojen väsymyksen tunteena sekä kipuina. On myös vaara, että pitkäkestoinen rasitus kehittää jalkaan todella kivuliaan plantaarifaskiitin, eli kantakalvon tulehduksen tai rappeuman. Vanhastaan vaivaa on kutsuttu hieman virheellisesti myös luupiikiksi.

Koutuaniemen mukaan työkäyttöön hankitaan myös sandaalimallisia Kybuneita. Valikoimassa on kuitenkin kenkiä vapaa-ajan käyttöönkin – jopa vaelluskenkiä.
Koutuaniemen mukaan työkäyttöön hankitaan myös sandaalimallisia Kybuneita. Valikoimassa on kuitenkin kenkiä vapaa-ajan käyttöönkin – jopa vaelluskenkiä.

”Jalkakipuihin voidaan määrätä kortisonipiikkejä, ja lääkärit usein antavat plantaarifaskiitin kaltaisten vaivojen hoitoon venyttelyohjeita. Kyllä nekin tehoavat, mutta juurisyy silti säilyy, eli se, että seisomatyöläisen jalat ovat koko ajan suuren rasituksen alla”, Koutuaniemi selittää.

Kybun-kenkien teho perustuukin juurisyyn, ei pelkän oireen hoitamiseen.

”Nykyihminen viettää valtavasti aikaa kovilla pinnoilla, mikä on verrattain uusi ilmiö. Kybun-kenkien joustava ja kimmoisa tuntuma taas on kuin nurmikolla kävelisi. Pehmeällä alustalla, mihin ihmisen jalat on alkujaan tarkoitetukin”, Koutuaniemi kuvailee.

Kybun-kenkien lukemattomista pienistä ilmakuplista koostuva ilmatyynypohja painuu ja joustaa, mikä tuntuu miellyttävältä jalassa. Lisäksi se tuottaa koko ajan pientä luonnollista venytystä jalan pienille lihaksille ja lihaskalvoille, joten jalka pääsee toimimaan luonnollisesti.

Kengät eivät myöskään ole ylituetut, ja ne ohjaavat jalan asentoa parempaan askeleeseen. Jalkoja hellivät kengät lievittävät niin ikään monia selkä- ja liikuntaelinvaivoja, joiden perimmäinen syy on jaloissa.

Helli jalkojasi ja tutustu Kybun-kenkien miesten ja naisten malleihin.