Nokia: Oulun len­to­yh­teyk­sien näi­vet­ty­mi­nen huo­let­taa toi­mi­tus­joh­ta­ja Lund­mar­kia

Lentoyhteydet: Lygg saattaa avata yri­tyk­sil­le len­to­yh­tey­den Oulusta Hel­sin­kiin

Jalkapallostadion: Oulun kau­pun­gin­hal­li­tus kä­sit­te­lee maa­nan­tai­na sta­dio­nin ra­hoi­tus­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Se, että pesemme kie­len­käyt­töä ei-toi­vo­tuis­ta as­so­siaa­tiois­ta on myös osa si­vis­tys­tä

Tero Vainion kolumni identiteettipolitiikasta ja ”moraalinvartijoiden ylemmyydentunteesta” (Kaleva 3.10.) herätti myötähäpeää.

Ne tahot, jotka tällä hetkellä kautta maailman pyrkivät taistelemaan lisääntynyttä eriarvoisuutta ja köyhyyttä vastaan, eivät kokemustemme mukaan suinkaan sillä kiillota kilpeään, vaan kantavat aidosti huolta monien ihmisryhmien syventyneestä hädästä ja kärsimyksestä.

Jos näitä oikeudenmukaisuutta ja reilua peliä edistäviä kansalaisia ei olisi, raadollinen kapitalismi ja siirtomaavallan valloitushenki hallitsisi maailmaa paljon vielä pahemmin. Kun muistamme Hitlerin ja Stalinin ajan raadollisuuden, eikö nyt pitäisi nimenomaan toimia sen eteen, ettei heidän aikansa ”yli-ihminen” enää pääsisi riehumaan pogromeissa ja ”rodunpuhdistusleireillä”?

Vaikuttaa, että Vainio on ainakin osin samoilla linjoilla perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran kanssa, joka myös pilkkasi vaalien alla tv-mainoksellaan niitä, jotka ottavat vakavasti alkuperäiskansojen ja värillisten ihmisten valitukset koskien poliittista ja kulttuurista rasismia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.