Sotaharjoitukset: Ou­lu­lai­nen Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taa­maan ja suureen Na­to-har­joi­tuk­seen

Yritykset: Kem­pe­le­läi­sen Lehdon työ­ka­lu­ja huu­to­kau­pa­taan nyt pilk­ka­hin­taan

Vastaa kyselyyn: Pitääkö hiih­to­lo­mal­la hiih­tää?

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

SDP nousi suo­si­tuim­mak­si puo­lueek­si, ko­koo­mus putosi toi­sel­le sijalle – myös pe­rus­suo­ma­lais­ten kan­na­tus laski

Hallituskumppanit kokoomus ja perussuomalaiset menettivät erityisesti alle 35-vuotiaita sekä naiskannattajia, kertoo Taloustutkimus.

Helsinki

SDP on noussut Ylen kannatusmittauksessa suosituimmaksi puolueeksi 22,8 prosentin kannatuksella. Nousua edellisestä kannatusmittauksesta on 2,2 prosenttiyksikköä.

Toiselle sijalle pudonnutta kokoomusta kannattaa 19,8 prosenttia. Puolueen kannatus on pudonnut 2,3 prosenttiyksikköä edellisestä kannatusmittauksesta.

Kolmannella sijalla on perussuomalaiset 19,2 prosentin kannatuksella. Puolueen kannatus on laskenut yhdellä prosenttiyksiköllä edellisestä kannatusmittauksesta.

Kannatusmittauksen tehneen Taloustutkimuksen tutkimuspäällikkö Jussi Westisen mukaan kokoomus ja perussuomalaiset menettivät erityisesti alle 35-vuotiaita sekä naiskannattajia.

Muista hallituspuolueista kristillisdemokraattien kannatus kasvoi 0,2 prosenttiyksikköä, kannatuksen ollessa nyt neljä prosenttia, ja RKP:n kannatus puolestaan laski 0,2 prosenttiyksikköä. RKP:ta kannattaa nyt 3,9 prosenttia.

Edellisessä hallituksessa olleista puolueista sekä keskusta että vasemmistoliitto kasvattivat kannatustaan 0,7 prosenttiyksiköllä. Keskustan kannatus on nyt 10,7 prosenttia ja vasemmistoliiton 8,5 prosenttia.

Vihreiden kannatus sen sijaan laski 0,6 prosenttiyksikköä. Puolueen kannatus on nyt 8 prosenttia.

Kannatusmittauksen virhemarginaali on suurimmillaan kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa. Taloustutkimuksen kyselyyn vastasi runsaat 2 500 ihmistä. Puoluekantansa ilmoitti lähes 2 000 ihmistä.


Korjattu 10.8.2023 kello 19.08: Jutussa kerrottiin virheellisesti, että kannatusmittauksen virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa. Tosiasiassa kannatusmittauksen virhemarginaali on suurimmillaan kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.