Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Kolumni: Kas­vaa­ko Teams-opis­ke­li­jois­ta it­se­op­pi­nei­ta hui­ja­rei­ta?

Luitko jo tämän: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Sa­teen­kaa­ri-ih­mi­nen voi jäädä hen­gel­li­ses­sä yh­tei­sös­sä hel­pos­ti yksin: "Se on todella yleistä vaik­ka­pa van­hoil­lis­les­ta­dio­lai­sis­sa pii­reis­sä" – Oulussa kes­kus­tel­laan ai­hees­ta per­jan­tai­na

Perjantaina Oulu Pridessa keskustellaan siitä, millaista on elää sateenkaari-ihmisenä vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen sisällä.

Sateenkaariyhdistys Malkuksen hankekoordinaattori Riku Karppisen mukaan Voimavaraksi-hankkeen tavoitteena on edistää hengellisten ja uskonnollistaustaisten sateenkaari-ihmisten hyvinvointia.
Sateenkaariyhdistys Malkuksen hankekoordinaattori Riku Karppisen mukaan Voimavaraksi-hankkeen tavoitteena on edistää hengellisten ja uskonnollistaustaisten sateenkaari-ihmisten hyvinvointia.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun tuomiokirkkoseurakunta ja Sateenkaariyhdistys Malkuksen Voimavaraksi-hanke järjestävät Oulun Pride -viikolla perjantaina keskustelutilaisuuden, jossa käsitellään sateenkaari-ihmisen elämää vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen sisällä.

Vuonna 2014 perustetun Sateenkaariyhdistys Malkuksen uusi Voimavaraksi -hanke jatkaa kolmivuotista Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen rahoittamaa Taakasta voimavaraksi -hanketta.

– Pyrkimyksenämme on edistää hengellisten ja uskonnollistaustaisten sateenkaari-ihmisten hyvinvointia. Keskeisenä on vertaistuki, jota tuskin on koskaan aikaisemmin Suomessa tuotettu ja kohdistettu näin laajasti tälle kohderyhmälle, hankekoordinaattori Riku Karppinen kertoo.

Karppisen mukaan uusi hanke tuo mukanaan hieman uusia painotuksia.

– Toimimme verkossa, jotta pystymme tavoittamaan ihmisiä koko maan alueelta. Uusi asia on se, että työskentelemme kohdennetusti eri taustoista tuleville.

Yksin yhteisössä

Sateenkaari-ihmiset jäävät hänen mukaansa hengellisissä yhteisöissään helposti yksin.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.