Sara Kui­vis­to tais­te­li en­nä­tyk­seen­sä – MM-ki­so­jen vä­li­erä­paik­ka karkasi 1 500 met­ril­lä vain sa­das­osil­la

MM-kisojen välieräpaikka karkasi 1 500 metrillä vain 66 sekunnin sadasosan päähänSara Kuiviston MM-reissuun kertyi Dohassa vain kaksi juoksua.

Sara Kuiviston jatkopaikka 1500 metrin juoksussa jäi vain 66 sekunnin sadasosan päähän.
Sara Kuiviston jatkopaikka 1500 metrin juoksussa jäi vain 66 sekunnin sadasosan päähän.
Kuva: SRDJAN SUKI

Sara Kuiviston MM-reissuun kertyi Dohassa vain kaksi juoksua. Hän onnistui silti todistamaan kuntonsa sekä 800 että 1  500 metrin alkuerissä. 

Kuivisto karsiutui 800 metrin välieristä osin epäonnesta, osin taktisten valintojensa takia. Keskiviikkona hän juoksi 1  500 metrillä ennätyksensä 4.08,85, jolla hän jäi 66 sekunnin sadasosaa viimeisestä jatkopaikasta.

–  Ennätykseen pitää olla tyytyväinen, mutta harmittaa, kun juoksu oli niin raskasta, Kuivisto kertoi.

Kuivisto tunsi, että hän olisi valmis jopa uhkailemaan Sinikka Tyynelän yli 40-vuotiasta Suomen ennätystä 4.06,01, mutta juoksu ei kulkenut odotetun kepeästi.

–  Oli väsynyt olo. Juoksu tuntui hirveältä. Sen takia olin yllättynyt ennätyksestäni, Kuivisto kertoi.

Alkuerä kävi hankalaksi kierros ennen maalia, kun Kuivisto jäi yksin eränsä hännille. Askel vei silti hyvin eteenpäin viimeisille kymmenille metreille.

–  Oli vaikeata, mutta piti vain tulla täysillä loppuun, Kuivisto selitti taisteluaan.

Vauhdiltaan erä oli juuri sellainen, jossa ennätys olisi voinut komistua reilusti.

–  Tässä kilpailussa olisi ollut mahdollisuus juosta Suomen ennätyksen tuntumaan, jos olisi ollut hyvä päivä, Kuivisto totesi.

Kuivisto venytti kuntoaan MM-kisoihin hankalassa tilanteessa. Viimeisten kovien harjoitusten aikaan hän ei vielä tiennyt pääsevänsä kisoihin.

Lopulta hän sai vielä bonuksena paikan 800 metrille, joka oli alunperin hänen päämatkansa.

–  Nyt kävi harmillisesti niin, että kasista tuli näissä kisoissa minulle vähän välipala, koska valmistauduin viimeistelyssä vain 1  500 metrille.

Kuivisto kohensi Dohassa 1  500 metrin ennätystään 11 sekunnin sadasosaa.