Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Kisa vaalien yk­kös­pai­kas­ta on nyt huip­pu­ki­reä, ja siksi pienet mo­kai­lut tai on­nis­tu­mi­set voivat rat­kais­ta lop­pu­tu­lok­sen

Rikokset: Yli­vies­kan kou­lu­puu­ko­tuk­ses­ta epäilty van­git­tu

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Sa­nan­va­paus ja us­kon­non­va­paus tar­vit­se­vat puo­lus­ta­jia

Euroopan turvallisuustilanne muuttui Venäjän hyökkäyksen takia. Sodan seuraukset näkyvät eri tavoin myös esimerkiksi energian saatavuudessa. Ukrainalaiset taistelevat paitsi itsenäisyytensä myös länsimaisten arvojen puolesta. Länsimaissa tärkeitä arvoja ovat muun muassa sananvapaus ja uskonnonvapaus.

Maailman kuohuessa myös meillä tapahtuu. Parhaillaan käydään yhtä lähivuosikymmenien merkittävintä oikeudenkäyntiä. Kansanedustaja Päivi Räsästä syytetään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan hänen esitettyään mielipiteitä Raamatusta, synnistä ja homoseksuaalisista sukupuolisuhteista vuosina 2004–2019. Räsäsen saamat syytteet ja oikeudenkäynti ovat oikeutetusti herättäneet huolta sananvapauden ja uskonnonvapauden tilasta maassamme.

"Moni ottaa nykyään asioihin kantaa tuntematta kunnolla länsimaiden historiaa, lähtökohtia ja kulttuurimme kristillisiä juuria."

Vapaassa sivistysvaltiossa tulee olla oikeus esittää erilaisia mielipiteitä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.